Tartaletki jajeczne z łososiem i serem feta

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

128 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

122 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

311 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

150 gramów

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

1 sztuka

250 mililitrów

1 pęczek

1 sztuka

1 pęczek

2 łyżki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę pokrój w drobna kostkę pozbywając się wszelkich pestek. Łososia pokrój również w podobnej wielkości kostkę.

Tartaletki jajeczne z łososiem i serem feta - Krok 1

Krok 2

Śmietanę wymieszaj z czosnkiem, jajkami, parmezanem oraz przyprawami Knorr i zmiksuj za pomocą ręcznego miksera.

Tartaletki jajeczne z łososiem i serem feta - Krok 2

Krok 3

Zioła posiekaj i dodaj do masy jajecznej.

Tartaletki jajeczne z łososiem i serem feta - Krok 3

Krok 4

Do gotowych tartaletek nałóż farsz z łososia i papryki.

Tartaletki jajeczne z łososiem i serem feta - Krok 4

Krok 5

Tartaletki z farszem umieść w blaszce z piekarnika. Teraz wlej sos jajeczny do 2/3 wysokości tartaletek. Piecz w temperaturze 160 stopni przez ok 15 minut aż masa się lekko zetnie.

Tartaletki jajeczne z łososiem i serem feta - Krok 5

Krok 6

Ser feta rozkrusz i posyp po wierzchu gotowe tartaletki. Podawaj na zimno jak i na ciepło.

Tartaletki jajeczne z łososiem i serem feta - Krok 6
przepisy.pl

Dobra rada:

Tartaletki możesz również wypiec samodzielnie korzystając z klasycznego przepisu na słone ciasto pół kruche.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tartaletki jajeczne z łososiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tartaletki jajeczne z łososiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tartaletki jajeczne z łososiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tartaletki jajeczne z łososiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tartaletki jajeczne z łososiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tartaletki jajeczne z łososiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tartaletki jajeczne z łososiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tartaletki jajeczne z łososiem i serem fetaTartaletki jajeczne z łososiem i serem feta

Jajeczne tartaletki to propozycja, która powinna przypaść do kuchni nawet najbardziej wymagającym smakoszom. Kto najczęściej w Twoim domu wciela się w tę rolę? Przygotowując taką potrawę, na pewno nie dasz mu powodów do narzekań!

Dla kogo?

Dla każdego, kto ma wolne 10 minut i w tym czasie chciałby przygotować coś pysznego. Czas więc zakasać rękawy i do dzieła!

Na jaką okazję?

Za każdym razem, gdy planujesz domówkę, zastanawiasz się, czym zaskoczyć swoich gości? Nie bój się próbować nowości! Tym razem postaw na jajeczne tartaletki.

Czy wiesz, że?

Ser feta to jeden z najbardziej rozpoznawalnych symboli greckiej kuchni. Prawdziwa feta powstaje z pasteryzowanego, owczego mleka i ma słonawy, lekko pikantny smak.