
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżeczka
2 sztuki
1 szklanka
0.5 litra
1 łyżka
0.5 pęczka
60 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule i czosnek pokrój w bardzo drobną kostkę. Następnie podsmaż na rozgrzanym oleju najlepiej w rondlu.
Krok 2
Dodaj kiełbasę i również podsmaż, aż skórka zrobi się rumiana. Następnie oprósz całość mąką i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Wlej do rondla z kiełbasą piwo i zagotuj.
Krok 4
Dodaj śmietanę, chrzan, majeranek, liść laurowy oraz przyprawę Knorr. Całość gotuj powoli około 10 minut, aż kiełbasa zrobi się miękka i sos lekko zgęstnieje. Podawaj z tłuczonymi ziemniakami i posypane siekaną natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Biała kiełbasa w sosie piwnym
Biała kiełbasa to jeden z niezbędnych elementów wielkanocnego menu, ale nie tylko – to także świetny pomysł na szybki obiad lub kolację dla całej rodziny, w pozostałe dni. Podawać ją możesz z różnymi sosami – panom w szczególności zasmakuje sos piwny, lecz równie dobrze komponować będzie się z sosem musztardowym, chrzanowym, cebulowym, pomidorowym czy pieczarkowym. W naszym kraju biała kiełbasa przygotowywana jest z mięsa wieprzowego z dodatkiem soli, pieprzu oraz czosnku, a następnie umieszczana w jelitach naturalnych. W Wielkopolsce dodaje się do niej również majeranek. Wybierając białą kiełbasę zwróć uwagę, czy jej powierzchnia jest matowa i gładka. Śliska oznacza, że była ona nieprawidłowo przechowywana. Zrezygnuj także z najbielszych kiełbas – ich jasny kolor świadczyć może o zbyt dużej ilości tłuszczu, a co za tym idzie – mniejszej zawartości mięsa.