Buraczki z chrzanem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Buraczki z chrzanem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

1 kilogram

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraczki oczyść, ugotuj, przestudź i obierz ze skórki.

Krok 2

Następnie zetrzyj na tarce o drobnych oczkach.

Krok 3

Dodaj chrzan, sól, cukier i pieprz. Dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Buraczki z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Buraczki z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Buraczki z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Buraczki z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Buraczki z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Buraczki z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Buraczki z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Buraczki z chrzanem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej