
Składniki
2 sztuki
4 łyżeczki
2 łyżeczki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekany czosnek zmieszałam z imbirem, miodem i rozprowadziłam sokiem z cytryny. Tak przygotowaną mieszanką natarłam kacze piersi i wstawiłam na noc do lodówki.
Krok 2
Kacze piersi smażyłam przez kwadrans bez tłuszczu układając na patelni skórą do dołu, a następnie przełożyłam do naczynia żaroodpornego i wstawiłam do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na około 20-30 minut.
Krok 3
Na tłuszczu z kaczki szybko obsmażyłam fasolkę szapragową.
Krok 4
Kacze piersi podzieliłam na drobne kawałki, zmieszałam z fasolką, zalałam Sosem Słodko-Kwaśnym Knorr i zagotowałam.
Krok 5
Potrawę można podawać z ryżem lub makaronem sojowym. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej