Kaczka po Chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaczka po Chińsku

Autor: Wiedźma Wisienka

ratingratingratingratingrating

5

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżeczki

2 łyżeczki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekany czosnek zmieszałam z imbirem, miodem i rozprowadziłam sokiem z cytryny. Tak przygotowaną mieszanką natarłam kacze piersi i wstawiłam na noc do lodówki.

Krok 2

Kacze piersi smażyłam przez kwadrans bez tłuszczu układając na patelni skórą do dołu, a następnie przełożyłam do naczynia żaroodpornego i wstawiłam do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na około 20-30 minut.

Krok 3

Na tłuszczu z kaczki szybko obsmażyłam fasolkę szapragową.

Krok 4

Kacze piersi podzieliłam na drobne kawałki, zmieszałam z fasolką, zalałam Sosem Słodko-Kwaśnym Knorr i zagotowałam.

Krok 5

Potrawę można podawać z ryżem lub makaronem sojowym. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaczka po Chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaczka po Chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaczka po Chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaczka po Chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaczka po Chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaczka po Chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaczka po Chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaczka po Chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kaczka z winogronami
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

trudne

Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej