
Składniki
2 sztuki
4 łyżeczki
2 łyżeczki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 opakowanie
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekany czosnek zmieszałam z imbirem, miodem i rozprowadziłam sokiem z cytryny. Tak przygotowaną mieszanką natarłam kacze piersi i wstawiłam na noc do lodówki.
Krok 2
Kacze piersi smażyłam przez kwadrans bez tłuszczu układając na patelni skórą do dołu, a następnie przełożyłam do naczynia żaroodpornego i wstawiłam do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na około 20-30 minut.
Krok 3
Na tłuszczu z kaczki szybko obsmażyłam fasolkę szapragową.
Krok 4
Kacze piersi podzieliłam na drobne kawałki, zmieszałam z fasolką, zalałam Sosem Słodko-Kwaśnym Knorr i zagotowałam.
Krok 5
Potrawę można podawać z ryżem lub makaronem sojowym. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej