Kaczka po Chińsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kaczka po Chińsku

Autor: Wiedźma Wisienka

ratingratingratingratingrating

5

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

42 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżeczki

2 łyżeczki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 opakowanie

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekany czosnek zmieszałam z imbirem, miodem i rozprowadziłam sokiem z cytryny. Tak przygotowaną mieszanką natarłam kacze piersi i wstawiłam na noc do lodówki.

Krok 2

Kacze piersi smażyłam przez kwadrans bez tłuszczu układając na patelni skórą do dołu, a następnie przełożyłam do naczynia żaroodpornego i wstawiłam do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na około 20-30 minut.

Krok 3

Na tłuszczu z kaczki szybko obsmażyłam fasolkę szapragową.

Krok 4

Kacze piersi podzieliłam na drobne kawałki, zmieszałam z fasolką, zalałam Sosem Słodko-Kwaśnym Knorr i zagotowałam.

Krok 5

Potrawę można podawać z ryżem lub makaronem sojowym. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kaczka po Chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kaczka po Chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kaczka po Chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kaczka po Chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kaczka po Chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kaczka po Chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kaczka po Chińsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kaczka po Chińsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kaczka po chińsku
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej