Pieczone pałki z kurczaka z ananasem i chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczone pałki z kurczaka z ananasem i chili

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
88 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

138 osób wydrukowało

Pobierz pdf

249 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

0.5 sztuki

1 opakowanie

2 łyżki

1 pęczek

1 sztuka

1 sztuka

200 mililitrów

150 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawałki kurczaka opłucz i osusz, a następnie natrzyj przyprawą Knorr. Zamarynowane mięso ułóż w naczyniu żaroodpornym.

Pieczone pałki z kurczaka z ananasem i chili - Krok 1

Krok 2

Ananasa pokrój w grubą kostkę, chili w krążki, a kolendrę posiekaj – wszystko wsyp do naczynia z kurczakami. Dołóż również cytrynowy listek.

Pieczone pałki z kurczaka z ananasem i chili - Krok 2

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z sokiem z ananasa i mlekiem. Przygotowany Fix wlej do naczynia.

Pieczone pałki z kurczaka z ananasem i chili - Krok 3

Krok 4

Limonkę przekrój na pół i dołóż do składników. Naczynie przykryj i wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika na 50 minut.

Pieczone pałki z kurczaka z ananasem i chili - Krok 4

Krok 5

Po tym czasie wyjmij naczynie z piekarnika, powstały sos zlej do rondelka i dopraw do smaku. Kurczaka z powrotem włóż do piekarnika i zrumień. Gotowe pałki podawaj z ryżem i ananasowym sosem.

Pieczone pałki z kurczaka z ananasem i chili - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone pałki z kurczaka z ananasem i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone pałki z kurczaka z ananasem i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone pałki z kurczaka z ananasem i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone pałki z kurczaka z ananasem i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone pałki z kurczaka z ananasem i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone pałki z kurczaka z ananasem i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone pałki z kurczaka z ananasem i chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone pałki z kurczaka z ananasem i chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pieczone pałki z kurczaka z ananasem i chiliPieczone pałki z kurczaka z ananasem i chili

Kawałki kurczaka opłucz i osusz, a następnie natrzyj przyprawą Knorr. Zamarynowane mięso ułóż w naczyniu żaroodpornym.