Sałatka topinambura

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

19 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

1 łyżeczka

8 łyżek

750 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Topinambury obierz i gotuj w osolonej wodzie do czasu, gdy staną się miękkie.

Krok 2

Po ugotowaniu odlej wodę, a topinambury ostudź i pokrój w plasterki.

Krok 3

Włóż je do miseczki i zalej marynatą z musztardy, octu i oleju z orzeszków, oprósz solą i pieprzem. Podawaj ze smażona rybą.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej