Sałatka topinambura przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka topinambura

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
19 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

4 łyżki

1 łyżeczka

8 łyżek

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Topinambury obierz i gotuj w osolonej wodzie do czasu, gdy staną się miękkie.

Krok 2

Po ugotowaniu odlej wodę, a topinambury ostudź i pokrój w plasterki.

Krok 3

Włóż je do miseczki i zalej marynatą z musztardy, octu i oleju z orzeszków, oprósz solą i pieprzem. Podawaj ze smażona rybą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka topinambura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka topinambura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka topinambura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka topinambura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka topinambura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka topinambura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka topinambura - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka topinambura - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Corn Dogi
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej