
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
1 łyżeczka
8 łyżek
750 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Topinambury obierz i gotuj w osolonej wodzie do czasu, gdy staną się miękkie.
Krok 2
Po ugotowaniu odlej wodę, a topinambury ostudź i pokrój w plasterki.
Krok 3
Włóż je do miseczki i zalej marynatą z musztardy, octu i oleju z orzeszków, oprósz solą i pieprzem. Podawaj ze smażona rybą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej