
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
1 łyżeczka
8 łyżek
750 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Topinambury obierz i gotuj w osolonej wodzie do czasu, gdy staną się miękkie.
Krok 2
Po ugotowaniu odlej wodę, a topinambury ostudź i pokrój w plasterki.
Krok 3
Włóż je do miseczki i zalej marynatą z musztardy, octu i oleju z orzeszków, oprósz solą i pieprzem. Podawaj ze smażona rybą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej