Składniki
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
1 łyżeczka
8 łyżek
750 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Topinambury obierz i gotuj w osolonej wodzie do czasu, gdy staną się miękkie.
Krok 2
Po ugotowaniu odlej wodę, a topinambury ostudź i pokrój w plasterki.
Krok 3
Włóż je do miseczki i zalej marynatą z musztardy, octu i oleju z orzeszków, oprósz solą i pieprzem. Podawaj ze smażona rybą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej