
Składniki
3 sztuki
400 gramów
2 sztuki
0.5 opakowania
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj gruszkę pod bieżącą wodą i osusz ją papierowym ręcznikiem. Jeśli chcesz, możesz obrać ją ze skórki, ale nie jest to konieczne. Zacznij kroić gruszkę na cienkie plasterki, najlepiej od góry do dołu, starając się, aby plasterki były jak najcieńsze. Jeśli zależy Ci na idealnie równych plasterkach, możesz użyć mandoliny kuchennej.

Krok 2
Do sosu potrzebujesz: olej sezamowy, sos sojowy, cukier lub inny słodzik, sezam, sól, czosnek i woda. W miseczce umieść wszystkie składniki. Użyj trzepaczki lub łyżki, aby dokładnie wymieszać, aż cukier (lub słodzik) całkowicie się rozpuści, a sos będzie jednolity.

Krok 3
Mięso umieść w misce. Dodaj sos, który wcześniej przygotowałeś, i dokładnie wymieszaj, aby mięso było równomiernie pokryte sosem. Odstaw na kilka minut, aby składniki się przegryzły.

Krok 4
W misce dokładnie wymieszaj przygotowany wcześniej tatar z żółtkiem jaja. Mieszaj, aż składniki się połączą, tworząc jednolitą masę. Żółtko doda kremowości i wzbogaci smak. Na mały kawałek nori połóż porcję tatara, a następnie dodaj plasterki gruszki i garść kiełków rzodkiewki.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej