Frytki z sosem pomidorowym i kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frytki z sosem pomidorowym i kiełbasą

Autor: mrdiki2012

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokroić i podsmażyć na margarynie. Zalać wodą i dodać koncentratu.

Krok 2

Pieczarki pokroić i dodać do gotującego się sosu. Ziemniaki lub frytki usmażyć. Do skamu dodac soli i pieprzu. Danie dla ludzi mających mało czasu na posiłek. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frytki z sosem pomidorowym i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frytki z sosem pomidorowym i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frytki z sosem pomidorowym i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frytki z sosem pomidorowym i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frytki z sosem pomidorowym i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frytki z sosem pomidorowym i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frytki z sosem pomidorowym i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frytki z sosem pomidorowym i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej