Frytki z sosem pomidorowym i kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frytki z sosem pomidorowym i kiełbasą

Autor: mrdiki2012

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokroić i podsmażyć na margarynie. Zalać wodą i dodać koncentratu.

Krok 2

Pieczarki pokroić i dodać do gotującego się sosu. Ziemniaki lub frytki usmażyć. Do skamu dodac soli i pieprzu. Danie dla ludzi mających mało czasu na posiłek. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frytki z sosem pomidorowym i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frytki z sosem pomidorowym i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frytki z sosem pomidorowym i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frytki z sosem pomidorowym i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frytki z sosem pomidorowym i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frytki z sosem pomidorowym i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frytki z sosem pomidorowym i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frytki z sosem pomidorowym i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ostra zapiekanka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej