Frytki z sosem pomidorowym i kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frytki z sosem pomidorowym i kiełbasą

Autor: mrdiki2012

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokroić i podsmażyć na margarynie. Zalać wodą i dodać koncentratu.

Krok 2

Pieczarki pokroić i dodać do gotującego się sosu. Ziemniaki lub frytki usmażyć. Do skamu dodac soli i pieprzu. Danie dla ludzi mających mało czasu na posiłek. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frytki z sosem pomidorowym i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frytki z sosem pomidorowym i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frytki z sosem pomidorowym i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frytki z sosem pomidorowym i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frytki z sosem pomidorowym i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frytki z sosem pomidorowym i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frytki z sosem pomidorowym i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frytki z sosem pomidorowym i kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zapiekanka z oscypkiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej