Biała kiełbasa z chrupiącą skórką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biała kiełbasa z chrupiącą skórką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

61 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

142 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

187 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżka

2 łyżki

sos:

50 mililitrów

50 mililitrów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę grilluj na średnio rozgrzanym grillu na tackach aluminiowych. Podczas grillowania smaruj ją co jakiś czas syropem klonowym rozmieszanym z Przyprawą do grilla Knorr. Uważaj, bo syrop będzie ulegała stopniowej karmelizacji. Skórka wtedy robi się chrupiąca ale może się łatwo przypalić.

Biała kiełbasa z chrupiącą skórką   - Krok 1

Krok 2

Grillowaną kiełbasę podawaj z dipem otrzymanym z połączenia ketchupu Hellmann's, chrzanu, majonezu Hellmann's i sosu tabasco.

Biała kiełbasa z chrupiącą skórką   - Krok 2
przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast syropu klonowego możesz użyć miodu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biała kiełbasa z chrupiącą skórką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biała kiełbasa z chrupiącą skórką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biała kiełbasa z chrupiącą skórką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biała kiełbasa z chrupiącą skórką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biała kiełbasa z chrupiącą skórką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biała kiełbasa z chrupiącą skórką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biała kiełbasa z chrupiącą skórką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Biała kiełbasa z chrupiącą skórką  Biała kiełbasa z chrupiącą skórką

Prosta, pikantna potrawa, która przypadnie do gustu szczególnie osobom lubiącym mięso z grilla. Biała kiełbasa z chrupiącą skórką to jedno z bardziej popularnych dań tego rodzaju. Przygotowuje się ją dość szybko. Kiełbasę podczas grillowania posmaruj mieszanką sosu klonowego z przyprawami. Zamiast syropu klonowego możesz też użyć miodu. Gotową mięsną przekąskę serwuj z pikantnym sosem. Przygotujesz go, mieszając ketchup z majonezem, chrzanem oraz sosem tabasco. Osoby lubiące łagodniejsze dania, powinny jednak zrezygnować z jego dodatku. Tak przygotowana biała kiełbasa z chrupiącą, słodko-pikantną skórką będzie doskonale komponować się z grzankami. Posmaruj je dodatkowo przyrządzonym na grillu czosnkiem. Dobrze upieczony powinien mieć kremową, łatwą do smarowania konsystencję. Jeśli za nim nie przepadasz, skrop pieczywo oliwą. Do mięsa serwuj również sałatkę ze świeżych warzyw, np. z dodatkiem papryki, oliwek i sera feta. Szukasz sposobu, aby odmienić popularne dania z grilla? Przygotuj kiełbasę z karmelizowaną skórką na podstawie tego przepisu.