Biała kiełbasa z chrupiącą skórką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biała kiełbasa z chrupiącą skórką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
78 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

185 osób wydrukowało

Pobierz pdf

273 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżka

2 łyżki

sos:

50 mililitrów

50 mililitrów

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę grilluj na średnio rozgrzanym grillu na tackach aluminiowych. Podczas grillowania smaruj ją co jakiś czas syropem klonowym rozmieszanym z Przyprawą do grilla Knorr. Uważaj, bo syrop będzie ulegała stopniowej karmelizacji. Skórka wtedy robi się chrupiąca ale może się łatwo przypalić.

Biała kiełbasa z chrupiącą skórką   - Krok 1

Krok 2

Grillowaną kiełbasę podawaj z dipem otrzymanym z połączenia ketchupu Hellmann's, chrzanu, majonezu Hellmann's i sosu tabasco.

Biała kiełbasa z chrupiącą skórką   - Krok 2
przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast syropu klonowego możesz użyć miodu.

1

Opinie o przepisie

  • Kamil z Płocka

    Kamil z Płocka , 11.12.2023

    Super potrawa, pamiętam za dzieciaka jak wracałem z podwórka zawsze krzyczałem do mamy "mamo, mało zrób mi chrupiącą"

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biała kiełbasa z chrupiącą skórką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biała kiełbasa z chrupiącą skórką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biała kiełbasa z chrupiącą skórką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biała kiełbasa z chrupiącą skórką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biała kiełbasa z chrupiącą skórką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biała kiełbasa z chrupiącą skórką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biała kiełbasa z chrupiącą skórką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biała kiełbasa z chrupiącą skórką   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Biała kiełbasa z chrupiącą skórką  Biała kiełbasa z chrupiącą skórką

Prosta, pikantna potrawa, która przypadnie do gustu szczególnie osobom lubiącym mięso z grilla. Biała kiełbasa z chrupiącą skórką to jedno z bardziej popularnych dań tego rodzaju. Przygotowuje się ją dość szybko. Kiełbasę podczas grillowania posmaruj mieszanką sosu klonowego z przyprawami. Zamiast syropu klonowego możesz też użyć miodu. Gotową mięsną przekąskę serwuj z pikantnym sosem. Przygotujesz go, mieszając ketchup z majonezem, chrzanem oraz sosem tabasco. Osoby lubiące łagodniejsze dania, powinny jednak zrezygnować z jego dodatku. Tak przygotowana biała kiełbasa z chrupiącą, słodko-pikantną skórką będzie doskonale komponować się z grzankami. Posmaruj je dodatkowo przyrządzonym na grillu czosnkiem. Dobrze upieczony powinien mieć kremową, łatwą do smarowania konsystencję. Jeśli za nim nie przepadasz, skrop pieczywo oliwą. Do mięsa serwuj również sałatkę ze świeżych warzyw, np. z dodatkiem papryki, oliwek i sera feta. Szukasz sposobu, aby odmienić popularne dania z grilla? Przygotuj kiełbasę z karmelizowaną skórką na podstawie tego przepisu.