Frankfurterki z serem feta przepis – Zobacz na przepisy.pl

Frankfurterki z serem feta

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

153 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

185 osób wydrukowało

Pobierz pdf

261 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 łyżka

8 plastrów

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbaski natnij do połowy po całej długości.

Frankfurterki z serem feta  - Krok 1

Krok 2

W nacięcie wciśnij kawałek wykrojonego sera feta i cienki plasterek marynowanej papryki. Kiełbaski zawiń w cienkie plastry szynki.

Frankfurterki z serem feta  - Krok 2

Krok 3

Grilluj na średnio rozgrzanym grillu przez około 15 minut cały, czas obracając kiełbaski wokół własnej osi, tak aby były rumiane i chrupiące. Podawaj z dipem czosnkowym.

Frankfurterki z serem feta  - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do farszu możesz zamiast majeranku dodać łyżkę suszonego lubczyku.

1

Opinie o przepisie

  • Barbara Urbańska

    Barbara Urbańska , 08.07.2016

    Czemu ma służyć ta anemiczna trzcionka w tekście przepisu?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frankfurterki z serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frankfurterki z serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frankfurterki z serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frankfurterki z serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frankfurterki z serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frankfurterki z serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frankfurterki z serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej