Frankfurterki z serem feta przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Frankfurterki z serem feta

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

164 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

214 osób wydrukowało

Pobierz pdf

302 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 łyżka

8 plastrów

100 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbaski natnij do połowy po całej długości.

Frankfurterki z serem feta  - Krok 1

Krok 2

W nacięcie wciśnij kawałek wykrojonego sera feta i cienki plasterek marynowanej papryki. Kiełbaski zawiń w cienkie plastry szynki.

Frankfurterki z serem feta  - Krok 2

Krok 3

Grilluj na średnio rozgrzanym grillu przez około 15 minut cały, czas obracając kiełbaski wokół własnej osi, tak aby były rumiane i chrupiące. Podawaj z dipem czosnkowym.

Frankfurterki z serem feta  - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Do farszu możesz zamiast majeranku dodać łyżkę suszonego lubczyku.

1

Opinie o przepisie

  • Barbara Urbańska

    Barbara Urbańska , 08.07.2016

    Czemu ma służyć ta anemiczna trzcionka w tekście przepisu?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Frankfurterki z serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Frankfurterki z serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Frankfurterki z serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Frankfurterki z serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Frankfurterki z serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Frankfurterki z serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Frankfurterki z serem feta  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Frankfurterki z serem feta  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Frankfurterki z serem feta Frankfurterki z serem feta

Kiełbaski natnij do połowy po całej długości.