
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
10 dekagramów
5 dekagramów
2 łyżki
3 łyżki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory umyj, osusz i pokrój w plastry średniej grubości.

Krok 2
Orzeszki pinii upraż na rozgrzanej, suchej patelni.

Krok 3
Sos sałatkowy czosnkowy Knorr wymieszaj z wodą, a następnie połącz z majonezem.

Krok 4
Na kawałku folii aluminiowej układaj na przemian plastry pomidorów i plastry sera.

Krok 5
Posyp ziołami i orzeszkami pinii. Polej oliwą z oliwek i zawiń szczelnie folię. Piecz na rozgrzanym grillu kilkanaście minut. Podawaj z sosem czosnkowym.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pomidory z grilla z serem
Grillowane pomidory to danie godne polecenia na przystawkę do głównego posiłku lub jako przekąska na przyjęcie. Dzięki zestawieniu z twarogiem i orzeszkami pinii, będą się wyróżniać wyjątkowo oryginalnym smakiem. Aby przyrządzić tę potrawę, najpierw umyj, osusz i pokrój pomidory w dość grube plastry. Orzeszki pinii upraż na suchej patelni – możesz także zastąpić je pestkami słonecznika. Rozłóż kawałek folii aluminiowej i na przemian układaj na niej pomidory i plastry białego sera. Posyp uprażonymi orzeszkami oraz drobno posiekanymi świeżymi ziołami – świetnie sprawdzi się bazylia, tymianek i oregano. Całość skrop obficie oliwą z oliwek, zawiń szczelnie w folię i piecz pomidory na rozgrzanym grillu. Na koniec przygotuj dressing, z którym będziesz serwować tę przekąskę. Wystarczy, że błyskawiczny czosnkowy sos sałatkowy wymieszasz z wodą i majonezem. Polej nim grillowane pomidory bezpośrednio przed podaniem. Mamy nadzieję, że grillowanie z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.