Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

144 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

76 osób wydrukowało

Pobierz pdf

94 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

5 łyżek

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

3 sztuki

1 pęczek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Steki osusz papierowym ręcznikiem i rozbij tłuczkiem na cienkie podłużne płaty. Użyj do tego spożywczej folii. Następnie oprósz mięso przyprawą Knorr.

Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - Krok 1

Krok 2

W kielichu blendera umieść oliwki, papryczki, czosnek, kolendrę oraz sos Hellmann’s Chilli, który nada daniu ostrego, wyrazistego smaku oraz sprawi, że mięso będzie kruche. Wszystko razem zmiksuj na gładką masę.

Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - Krok 2

Krok 3

Powstałą pastą posmaruj płaty mięsa a następnie zwiń każdy w jednakowej wielkości roladkę. Jeśli masz w domu metalowe szpikulce do szaszłyków, włóż je do środka każdej roladki.

Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - Krok 3

Krok 4

Przygotowane roladki posmaruj oliwą i ułóż na rozgrzanym grillu. Grilluj ok. 10-15 minut obracając co jakiś czas. Gotowe roladki podawaj z sałatą i grzankami.

Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli nie masz metalowych szpadek, możesz użyć drewnianych patyków do szaszłyków. Pamiętaj jednak, aby wcześniej namoczyć je w wodzie, co sprawi że nie będą palić się na grillu.

2

Opinie o przepisie

  • Monika Sidowska

    Monika Sidowska , 29.05.2016

    nie mam apetytu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Seweryn Gajek

    Seweryn Gajek , 29.05.2016

    a bedzie dzis cos czego glownym skladnikiem nie jest Helmans albo Knor ?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej