Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
153 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

83 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

103 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

5 łyżek

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

3 sztuki

1 pęczek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Steki osusz papierowym ręcznikiem i rozbij tłuczkiem na cienkie podłużne płaty. Użyj do tego spożywczej folii. Następnie oprósz mięso przyprawą Knorr.

Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - Krok 1

Krok 2

W kielichu blendera umieść oliwki, papryczki, czosnek, kolendrę oraz sos Hellmann's Chilli, który nada daniu ostrego, wyrazistego smaku oraz sprawi, że mięso będzie kruche. Wszystko razem zmiksuj na gładką masę.

Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - Krok 2

Krok 3

Powstałą pastą posmaruj płaty mięsa a następnie zwiń każdy w jednakowej wielkości roladkę. Jeśli masz w domu metalowe szpikulce do szaszłyków, włóż je do środka każdej roladki.

Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - Krok 3

Krok 4

Przygotowane roladki posmaruj oliwą i ułóż na rozgrzanym grillu. Grilluj ok. 10-15 minut obracając co jakiś czas. Gotowe roladki podawaj z sałatą i grzankami.

Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli nie masz metalowych szpadek, możesz użyć drewnianych patyków do szaszłyków. Pamiętaj jednak, aby wcześniej namoczyć je w wodzie, co sprawi że nie będą palić się na grillu.

2

Opinie o przepisie

  • Monika Sidowska

    Monika Sidowska , 29.05.2016

    nie mam apetytu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Seweryn Gajek

    Seweryn Gajek , 29.05.2016

    a bedzie dzis cos czego glownym skladnikiem nie jest Helmans albo Knor ?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotleRoladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle

Steki osusz papierowym ręcznikiem i rozbij tłuczkiem na cienkie podłużne płaty. Użyj do tego spożywczej folii. Następnie oprósz mięso przyprawą Knorr.