Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
153 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

83 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

103 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

5 łyżek

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

3 sztuki

1 pęczek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Steki osusz papierowym ręcznikiem i rozbij tłuczkiem na cienkie podłużne płaty. Użyj do tego spożywczej folii. Następnie oprósz mięso przyprawą Knorr.

Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - Krok 1

Krok 2

W kielichu blendera umieść oliwki, papryczki, czosnek, kolendrę oraz sos Hellmann's Chilli, który nada daniu ostrego, wyrazistego smaku oraz sprawi, że mięso będzie kruche. Wszystko razem zmiksuj na gładką masę.

Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - Krok 2

Krok 3

Powstałą pastą posmaruj płaty mięsa a następnie zwiń każdy w jednakowej wielkości roladkę. Jeśli masz w domu metalowe szpikulce do szaszłyków, włóż je do środka każdej roladki.

Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - Krok 3

Krok 4

Przygotowane roladki posmaruj oliwą i ułóż na rozgrzanym grillu. Grilluj ok. 10-15 minut obracając co jakiś czas. Gotowe roladki podawaj z sałatą i grzankami.

Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli nie masz metalowych szpadek, możesz użyć drewnianych patyków do szaszłyków. Pamiętaj jednak, aby wcześniej namoczyć je w wodzie, co sprawi że nie będą palić się na grillu.

2

Opinie o przepisie

  • Monika Sidowska

    Monika Sidowska , 29.05.2016

    nie mam apetytu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Seweryn Gajek

    Seweryn Gajek , 29.05.2016

    a bedzie dzis cos czego glownym skladnikiem nie jest Helmans albo Knor ?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotleRoladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle

Steki osusz papierowym ręcznikiem i rozbij tłuczkiem na cienkie podłużne płaty. Użyj do tego spożywczej folii. Następnie oprósz mięso przyprawą Knorr.