Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle
łatwe
102 osoby zapisały

Składniki
4 sztuki
5 łyżek
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
3 sztuki
1 pęczek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Steki osusz papierowym ręcznikiem i rozbij tłuczkiem na cienkie podłużne płaty. Użyj do tego spożywczej folii. Następnie oprósz mięso przyprawą Knorr.

Krok 2
W kielichu blendera umieść oliwki, papryczki, czosnek, kolendrę oraz sos Hellmann's Chilli, który nada daniu ostrego, wyrazistego smaku oraz sprawi, że mięso będzie kruche. Wszystko razem zmiksuj na gładką masę.

Krok 3
Powstałą pastą posmaruj płaty mięsa a następnie zwiń każdy w jednakowej wielkości roladkę. Jeśli masz w domu metalowe szpikulce do szaszłyków, włóż je do środka każdej roladki.

Krok 4
Przygotowane roladki posmaruj oliwą i ułóż na rozgrzanym grillu. Grilluj ok. 10-15 minut obracając co jakiś czas. Gotowe roladki podawaj z sałatą i grzankami.


Dobra rada:
Jeśli nie masz metalowych szpadek, możesz użyć drewnianych patyków do szaszłyków. Pamiętaj jednak, aby wcześniej namoczyć je w wodzie, co sprawi że nie będą palić się na grillu.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Hellmann's Chunky Burger
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDomowy pasztet to pyszna pozycja zarówno w świątecznym, jak i codziennym jadłospisie. Stanowi doskonałą przekąskę na zimno. Wystarczy podać do niego świeże pieczywo, kiszonego ogórka lub odrobinę chrzanu i gotowe! Może się jednak okazać, że dodatki nie wystarczą, jeśli popełnimy błędy już na etapie przygotowania masy z mięsa lub warzyw. Jak piec pasztet, żeby nie był suchy?
Czytaj więcejChcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca.
Czytaj więcej