Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle
łatwe
99 osób zapisało

Składniki
4 sztuki
5 łyżek
2 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
3 sztuki
1 pęczek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Steki osusz papierowym ręcznikiem i rozbij tłuczkiem na cienkie podłużne płaty. Użyj do tego spożywczej folii. Następnie oprósz mięso przyprawą Knorr.
Krok 2
W kielichu blendera umieść oliwki, papryczki, czosnek, kolendrę oraz sos Hellmann’s Chilli, który nada daniu ostrego, wyrazistego smaku oraz sprawi, że mięso będzie kruche. Wszystko razem zmiksuj na gładką masę.
Krok 3
Powstałą pastą posmaruj płaty mięsa a następnie zwiń każdy w jednakowej wielkości roladkę. Jeśli masz w domu metalowe szpikulce do szaszłyków, włóż je do środka każdej roladki.
Krok 4
Przygotowane roladki posmaruj oliwą i ułóż na rozgrzanym grillu. Grilluj ok. 10-15 minut obracając co jakiś czas. Gotowe roladki podawaj z sałatą i grzankami.
Dobra rada:
Jeśli nie masz metalowych szpadek, możesz użyć drewnianych patyków do szaszłyków. Pamiętaj jednak, aby wcześniej namoczyć je w wodzie, co sprawi że nie będą palić się na grillu.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej