Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

143 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

74 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

87 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

5 łyżek

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

3 sztuki

1 pęczek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Steki osusz papierowym ręcznikiem i rozbij tłuczkiem na cienkie podłużne płaty. Użyj do tego spożywczej folii. Następnie oprósz mięso przyprawą Knorr.

Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - Krok 1

Krok 2

W kielichu blendera umieść oliwki, papryczki, czosnek, kolendrę oraz sos Hellmann’s Chilli, który nada daniu ostrego, wyrazistego smaku oraz sprawi, że mięso będzie kruche. Wszystko razem zmiksuj na gładką masę.

Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - Krok 2

Krok 3

Powstałą pastą posmaruj płaty mięsa a następnie zwiń każdy w jednakowej wielkości roladkę. Jeśli masz w domu metalowe szpikulce do szaszłyków, włóż je do środka każdej roladki.

Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - Krok 3

Krok 4

Przygotowane roladki posmaruj oliwą i ułóż na rozgrzanym grillu. Grilluj ok. 10-15 minut obracając co jakiś czas. Gotowe roladki podawaj z sałatą i grzankami.

Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli nie masz metalowych szpadek, możesz użyć drewnianych patyków do szaszłyków. Pamiętaj jednak, aby wcześniej namoczyć je w wodzie, co sprawi że nie będą palić się na grillu.

2

Opinie o przepisie

  • Monika Sidowska

    Monika Sidowska , 29.05.2016

    nie mam apetytu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Seweryn Gajek

    Seweryn Gajek , 29.05.2016

    a bedzie dzis cos czego glownym skladnikiem nie jest Helmans albo Knor ?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki wołowe z pikantną pastą z oliwek i papryczki chipotle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej