Składniki
6 sztuk
1 łyżeczka
1 pęczek
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
1 szklanka
2 łyżki
1 szczypta
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety schabowe umyj, osusz i rozbij cienko.

Krok 2
Miękkie masło połącz z posiekanym koperkiem.

Krok 3
Każdy kotlet posmaruj masłem. Kotlety zawiń ciasno zaczynając od boków, potem przód tak, by powstał walec.

Krok 4
Jajko roztrzep, wymieszaj ze śmietaną, dopraw pieprzem i przyprawą Knorr.

Krok 5
Roladki panieruj w mące, w jajku i śmietanie, a na końcu w bułce tartej.

Krok 6
Smaż na małym ogniu, na rozgrzanym oleju, na złoty kolor, co jakiś czas obracając, by się równomiernie usmażyły.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Roladki schabowe - VIDEO
Szukasz alternatywy dla pospolitego kotleta schabowego? Dziś na obiad proponujemy roladki schabowe z ziołową niespodzianką w środku. Kruche kotlety z dodatkiem koperku to ciekawe urozmaicenie uwielbianego przez nas wieprzowego mięsa. Roladki schabowe z kuszącym nadzieniem podawaj ze swoimi ulubionymi dodatkami i serwuj w czasie rodzinnego obiadu. Zapoznaj się z naszym przepisem i filmem, w którym umieściliśmy wszystkie niezbędne wskazówki, dzięki którym bezbłędnie wykonasz roladki schabowe z warzywami. Smacznego!
Dla kogo? Pyszne roladki schabowe z masłem i koperkiem to fantastyczna propozycja dla wszystkich miłośników klasycznych dań obiadowych w niebanalnej odsłonie. Ziołowe nadzienie okaże się niezwykle przyjemnym zaskoczeniem dla podniebienia. Pamiętaj też, że ważnym elementem przygotowywania schabu na roladki jest panierka. Jeżeli gotowe roladki schabowe obtoczysz najpierw w mące, a następnie w jajku połączonym ze śmietaną i na końcu w bułce – podczas smażenia panierka zostanie na swoim miejscu, a same roladki ze schabu będą bardziej kruche.
Na jaką okazję? Przepis na roladki schabowe z warzywami to doskonały sposób na urozmaicenie swoich codziennych posiłków. Jak widać, wcale nie trzeba eksperymentować z trudno dostępnymi produktami, by wyczarować nietuzinkowe danie. Bez obaw możesz zaserwować roladki ze schabu z warzywami, gdy w porze obiadowej spodziewasz się wizyty rodziców, teściów, dziadków, ale też młodszego pokolenia. Tak przyrządzona wieprzowina przypadnie do gustu każdemu.
Czy wiesz, że? Jak kupić pyszny i świeży schab na roladki schabowe, który po usmażeniu nie będzie twardy i gumowaty? Warto wybierać mięso niezapakowane w plastikowe pojemniki – jest większe prawdopodobieństwo, że to sprzedawane „luzem” będzie świeższe. Mięso powinno mieć także w miarę jednolity kolor, zbyt białe lub poczerniałe jest nieświeże – warto o tym pamiętać, przygotowując przepis na roladki schabowe.
Dla urozmaicenia: Do szybkich roladek ze schabu fantastycznie pasuje gęsty sos serowy. Odrobinę mozzarelli lub dowolnego sera żółtego możesz umieścić także we wnętrzu roladek schabowych. Będą prezentować się jeszcze bardziej atrakcyjnie.