Składniki
6 sztuk
1 łyżeczka
1 pęczek
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
1 szklanka
2 łyżki
1 szczypta
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety schabowe umyj, osusz i rozbij cienko.

Krok 2
Miękkie masło połącz z posiekanym koperkiem.

Krok 3
Każdy kotlet posmaruj masłem. Kotlety zawiń ciasno zaczynając od boków, potem przód tak, by powstał walec.

Krok 4
Jajko roztrzep, wymieszaj ze śmietaną, dopraw pieprzem i przyprawą Knorr.

Krok 5
Roladki panieruj w mące, w jajku i śmietanie, a na końcu w bułce tartej.

Krok 6
Smaż na małym ogniu, na rozgrzanym oleju, na złoty kolor, co jakiś czas obracając, by się równomiernie usmażyły.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Roladki schabowe - VIDEO
Szukasz alternatywy dla pospolitego kotleta schabowego? Dziś na obiad proponujemy roladki schabowe z ziołową niespodzianką w środku. Kruche kotlety z dodatkiem koperku to ciekawe urozmaicenie uwielbianego przez nas wieprzowego mięsa. Roladki schabowe z kuszącym nadzieniem podawaj ze swoimi ulubionymi dodatkami i serwuj w czasie rodzinnego obiadu. Zapoznaj się z naszym przepisem i filmem, w którym umieściliśmy wszystkie niezbędne wskazówki, dzięki którym bezbłędnie wykonasz roladki schabowe z warzywami. Smacznego!
Dla kogo? Pyszne roladki schabowe z masłem i koperkiem to fantastyczna propozycja dla wszystkich miłośników klasycznych dań obiadowych w niebanalnej odsłonie. Ziołowe nadzienie okaże się niezwykle przyjemnym zaskoczeniem dla podniebienia. Pamiętaj też, że ważnym elementem przygotowywania schabu na roladki jest panierka. Jeżeli gotowe roladki schabowe obtoczysz najpierw w mące, a następnie w jajku połączonym ze śmietaną i na końcu w bułce – podczas smażenia panierka zostanie na swoim miejscu, a same roladki ze schabu będą bardziej kruche.
Na jaką okazję? Przepis na roladki schabowe z warzywami to doskonały sposób na urozmaicenie swoich codziennych posiłków. Jak widać, wcale nie trzeba eksperymentować z trudno dostępnymi produktami, by wyczarować nietuzinkowe danie. Bez obaw możesz zaserwować roladki ze schabu z warzywami, gdy w porze obiadowej spodziewasz się wizyty rodziców, teściów, dziadków, ale też młodszego pokolenia. Tak przyrządzona wieprzowina przypadnie do gustu każdemu.
Czy wiesz, że? Jak kupić pyszny i świeży schab na roladki schabowe, który po usmażeniu nie będzie twardy i gumowaty? Warto wybierać mięso niezapakowane w plastikowe pojemniki – jest większe prawdopodobieństwo, że to sprzedawane „luzem” będzie świeższe. Mięso powinno mieć także w miarę jednolity kolor, zbyt białe lub poczerniałe jest nieświeże – warto o tym pamiętać, przygotowując przepis na roladki schabowe.
Dla urozmaicenia: Do szybkich roladek ze schabu fantastycznie pasuje gęsty sos serowy. Odrobinę mozzarelli lub dowolnego sera żółtego możesz umieścić także we wnętrzu roladek schabowych. Będą prezentować się jeszcze bardziej atrakcyjnie.