Składniki
6 sztuk
1 łyżeczka
1 pęczek
1 sztuka
2 łyżki
2 łyżki
1 szklanka
2 łyżki
1 szczypta
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety schabowe umyj, osusz i rozbij cienko.
Krok 2
Miękkie masło połącz z posiekanym koperkiem.
Krok 3
Każdy kotlet posmaruj masłem. Kotlety zawiń ciasno zaczynając od boków, potem przód tak, by powstał walec.
Krok 4
Jajko roztrzep, wymieszaj ze śmietaną, dopraw pieprzem i przyprawą Knorr.
Krok 5
Roladki panieruj w mące, w jajku i śmietanie, a na końcu w bułce tartej.
Krok 6
Smaż na małym ogniu, na rozgrzanym oleju, na złoty kolor, co jakiś czas obracając, by się równomiernie usmażyły.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Roladki schabowe - VIDEO
Szukasz alternatywy dla pospolitego kotleta schabowego? Dziś na obiad proponujemy roladki schabowe z ziołową niespodzianką w środku. Kruche kotlety z dodatkiem koperku to ciekawe urozmaicenie uwielbianego przez nas wieprzowego mięsa. Roladki schabowe z kuszącym nadzieniem podawaj ze swoimi ulubionymi dodatkami i serwuj w czasie rodzinnego obiadu. Zapoznaj się z naszym przepisem i filmem, w którym umieściliśmy wszystkie niezbędne wskazówki, dzięki którym bezbłędnie wykonasz roladki schabowe z warzywami. Smacznego!
Dla kogo? Pyszne roladki schabowe z masłem i koperkiem to fantastyczna propozycja dla wszystkich miłośników klasycznych dań obiadowych w niebanalnej odsłonie. Ziołowe nadzienie okaże się niezwykle przyjemnym zaskoczeniem dla podniebienia. Pamiętaj też, że ważnym elementem przygotowywania schabu na roladki jest panierka. Jeżeli gotowe roladki schabowe obtoczysz najpierw w mące, a następnie w jajku połączonym ze śmietaną i na końcu w bułce – podczas smażenia panierka zostanie na swoim miejscu, a same roladki ze schabu będą bardziej kruche.
Na jaką okazję? Przepis na roladki schabowe z warzywami to doskonały sposób na urozmaicenie swoich codziennych posiłków. Jak widać, wcale nie trzeba eksperymentować z trudno dostępnymi produktami, by wyczarować nietuzinkowe danie. Bez obaw możesz zaserwować roladki ze schabu z warzywami, gdy w porze obiadowej spodziewasz się wizyty rodziców, teściów, dziadków, ale też młodszego pokolenia. Tak przyrządzona wieprzowina przypadnie do gustu każdemu.
Czy wiesz, że? Jak kupić pyszny i świeży schab na roladki schabowe, który po usmażeniu nie będzie twardy i gumowaty? Warto wybierać mięso niezapakowane w plastikowe pojemniki – jest większe prawdopodobieństwo, że to sprzedawane „luzem” będzie świeższe. Mięso powinno mieć także w miarę jednolity kolor, zbyt białe lub poczerniałe jest nieświeże – warto o tym pamiętać, przygotowując przepis na roladki schabowe.
Dla urozmaicenia: Do szybkich roladek ze schabu fantastycznie pasuje gęsty sos serowy. Odrobinę mozzarelli lub dowolnego sera żółtego możesz umieścić także we wnętrzu roladek schabowych. Będą prezentować się jeszcze bardziej atrakcyjnie.