Roladki schabowe - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

231

2617 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2828 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4448 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 pęczek

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety schabowe umyj, osusz i rozbij cienko.

Roladki schabowe - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Miękkie masło połącz z posiekanym koperkiem.

Roladki schabowe - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Każdy kotlet posmaruj masłem. Kotlety zawiń ciasno zaczynając od boków, potem przód tak, by powstał walec.

Roladki schabowe - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Jajko roztrzep, wymieszaj ze śmietaną, dopraw pieprzem i przyprawą Knorr.

Roladki schabowe - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Roladki panieruj w mące, w jajku i śmietanie, a na końcu w bułce tartej.

Roladki schabowe - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Smaż na małym ogniu, na rozgrzanym oleju, na złoty kolor, co jakiś czas obracając, by się równomiernie usmażyły.

Roladki schabowe - VIDEO - Krok 6
14

Opinie o przepisie

  • Anna Slominska

    Anna Slominska

    Ok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Bogusławska

    Anna Bogusławska

    bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Sko

    Agnieszka Sko

    bardzo dobre :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Markiel

    Maria Markiel

    pychota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna ...

    Katarzyna ...

    pychaaaa ☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daniel Smykowski

    Daniel Smykowski

    Dobre, do masla oprocz kopru dodalbym jeszcze czosnek.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sabina Ropel

    Sabina Ropel

    dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl

    Kasia jeśli szukasz pomysłu na sałatkę, zajrzyj do naszej sekcji z sałatkami. Na pewno znajdziesz coś dla siebie. Zapraszamy tutaj > https://www.przepisy.pl/przepisy/dania-i-przekaski/salatki#

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kasia Flak

    Kasia Flak

    a co to za sałatka jest.z tymi roladkami? bo bardzo smacznie wygląda

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jowita Kur

    Jowita Kur

    takie śmieszne? każdy może się pomylic

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Barcik

    Iwona Barcik

    bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl

    Dziękujemy, za zwrócenie uwagi :) Przepis już poprawiony.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina

    Halina

    co do tych roladek to pomyliła wam się kolejność..???

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Nowogórska

    Barbara Nowogórska

    Komuś się kroki pomyliły ha ha ha - uważajcie co dajecie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki schabowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki schabowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki schabowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki schabowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki schabowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki schabowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki schabowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki schabowe - VIDEORoladki schabowe - VIDEO

Szukasz alternatywy dla pospolitego kotleta schabowego? Dziś na obiad proponujemy roladki schabowe z ziołową niespodzianką w środku. Kruche kotlety z dodatkiem koperku to ciekawe urozmaicenie uwielbianego przez nas wieprzowego mięsa. Jak kupić pyszny i świeży schab, który po usmażeniu nie będzie twardy i gumowaty? Warto wybierać mięso niezapakowane w plastikowe pojemniki – jest większe prawdopodobieństwo, że to sprzedawane „luzem” będzie świeższe. Mięso powinno mieć także w miarę jednolity kolor, zbyt białe lub poczerniałe jest nieświeże. Ponadto jeżeli w trakcie smażenia kotlety uwalniają dużo wody i kurczą się, to znak, że trzeba zmienić miejsce kupowania mięsa. Ważnym elementem przygotowywania schabu na roladki jest panierka. Jeżeli gotowe roladki obtoczysz najpierw w mące, a następnie w jajku połączonym ze śmietaną i na końcu w bułce – podczas smażenia panierka zostanie na swoim miejscu, a same roladki będą bardziej kruche. Roladki schabowe z kuszącym nadzieniem podawaj ze swoimi ulubionymi dodatkami i serwuj w czasie rodzinnego obiadu. Smacznego!