Roladki schabowe – z masłem i koperkiem: przepis | Przepisy.pl pixel

Roladki schabowe - VIDEO

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

281

3331 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3436 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5939 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 łyżeczka

1 pęczek

1 sztuka

2 łyżki

2 łyżki

1 szklanka

2 łyżki

1 szczypta

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety schabowe umyj, osusz i rozbij cienko.

Roladki schabowe - VIDEO - Krok 1

Krok 2

Miękkie masło połącz z posiekanym koperkiem.

Roladki schabowe - VIDEO - Krok 2

Krok 3

Każdy kotlet posmaruj masłem. Kotlety zawiń ciasno zaczynając od boków, potem przód tak, by powstał walec.

Roladki schabowe - VIDEO - Krok 3

Krok 4

Jajko roztrzep, wymieszaj ze śmietaną, dopraw pieprzem i przyprawą Knorr.

Roladki schabowe - VIDEO - Krok 4

Krok 5

Roladki panieruj w mące, w jajku i śmietanie, a na końcu w bułce tartej.

Roladki schabowe - VIDEO - Krok 5

Krok 6

Smaż na małym ogniu, na rozgrzanym oleju, na złoty kolor, co jakiś czas obracając, by się równomiernie usmażyły.

Roladki schabowe - VIDEO - Krok 6
22

Opinie o przepisie

  • Milena

    Milena , 01.12.2022

    TAK Roladki są przepyszne, na co dzień i od święta. Często korzystam z tego przepisu. Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pati

    Pati , 27.08.2022

    Witam a jaka śmietaną jest dana 18%,czy 12%

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Ania

    Ania , 19.11.2021

    Jaka śmietana ?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Krzysztof Rura

    Krzysztof Rura , 14.12.2020

    TAK Świetnie, że przepis jest w formie VIDEO. Roladki schabowe są łatwe w przygotowaniu i pyszne. Podoba mi się także, że użyto produktów Knorr, bo bardzo je lubię. Przyprawa do mięs jest genialna!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof

    Krzysztof , 04.12.2020

    TAK Roladki schabowe to dla mnie danie idealne, Proste, ładne, smaczne - dzięki czemu są genialne. Schabowy to danie prawdziwego Polaka z krwi i kości, A roladki te z pewnością zachwycą wszystkich gości. One po pokrojeniu trochę sushi przypominają, Nic dziwnego, że tak bardzo uwagę przyciągają.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Przepiórka

    Marek Przepiórka , 09.08.2020

    ugotowane i smakowało poprostu było przepyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Slominska

    Anna Slominska , 27.01.2020

    Ok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Bogusławska

    Anna Bogusławska , 20.05.2019

    bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Sko

    Agnieszka Sko , 27.02.2018

    bardzo dobre :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maria Markiel

    Maria Markiel , 21.01.2018

    pychota

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna ...

    Katarzyna ... , 21.09.2016

    pychaaaa ☺

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Daniel Smykowski

    Daniel Smykowski , 01.08.2016

    Dobre, do masla oprocz kopru dodalbym jeszcze czosnek.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sabina Ropel

    Sabina Ropel , 01.08.2016

    dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 20.01.2016

    Kasia jeśli szukasz pomysłu na sałatkę, zajrzyj do naszej sekcji z sałatkami. Na pewno znajdziesz coś dla siebie. Zapraszamy tutaj > https://www.przepisy.pl/przepisy/dania-i-przekaski/salatki#

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kasia Flak

    Kasia Flak , 17.01.2016

    a co to za sałatka jest.z tymi roladkami? bo bardzo smacznie wygląda

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jowita Kur

    Jowita Kur , 17.11.2015

    takie śmieszne? każdy może się pomylic

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Barcik

    Iwona Barcik , 21.09.2015

    bardzo smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl , 25.06.2015

    Dziękujemy, za zwrócenie uwagi :) Przepis już poprawiony.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina

    Halina , 22.06.2015

    co do tych roladek to pomyliła wam się kolejność..???

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Nowogórska

    Barbara Nowogórska , 09.06.2015

    Komuś się kroki pomyliły ha ha ha - uważajcie co dajecie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki schabowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki schabowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki schabowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki schabowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki schabowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki schabowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki schabowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki schabowe - VIDEO - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kociołek domowy
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.

Czytaj więcej

Nuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki schabowe - VIDEORoladki schabowe - VIDEO

Szukasz alternatywy dla pospolitego kotleta schabowego? Dziś na obiad proponujemy roladki schabowe z ziołową niespodzianką w środku. Kruche kotlety z dodatkiem koperku to ciekawe urozmaicenie uwielbianego przez nas wieprzowego mięsa. Roladki schabowe z kuszącym nadzieniem podawaj ze swoimi ulubionymi dodatkami i serwuj w czasie rodzinnego obiadu. Zapoznaj się z naszym przepisem i filmem, w którym umieściliśmy wszystkie niezbędne wskazówki, dzięki którym bezbłędnie wykonasz roladki schabowe z warzywami. Smacznego!

Dla kogo? Pyszne roladki schabowe z masłem i koperkiem to fantastyczna propozycja dla wszystkich miłośników klasycznych dań obiadowych w niebanalnej odsłonie. Ziołowe nadzienie okaże się niezwykle przyjemnym zaskoczeniem dla podniebienia. Pamiętaj też, że ważnym elementem przygotowywania schabu na roladki jest panierka. Jeżeli gotowe roladki schabowe obtoczysz najpierw w mące, a następnie w jajku połączonym ze śmietaną i na końcu w bułce – podczas smażenia panierka zostanie na swoim miejscu, a same roladki ze schabu będą bardziej kruche.

Na jaką okazję? Przepis na roladki schabowe z warzywami to doskonały sposób na urozmaicenie swoich codziennych posiłków. Jak widać, wcale nie trzeba eksperymentować z trudno dostępnymi produktami, by wyczarować nietuzinkowe danie. Bez obaw możesz zaserwować roladki ze schabu z warzywami, gdy w porze obiadowej spodziewasz się wizyty rodziców, teściów, dziadków, ale też młodszego pokolenia. Tak przyrządzona wieprzowina przypadnie do gustu każdemu.

Czy wiesz, że? Jak kupić pyszny i świeży schab na roladki schabowe, który po usmażeniu nie będzie twardy i gumowaty? Warto wybierać mięso niezapakowane w plastikowe pojemniki – jest większe prawdopodobieństwo, że to sprzedawane „luzem” będzie świeższe. Mięso powinno mieć także w miarę jednolity kolor, zbyt białe lub poczerniałe jest nieświeże – warto o tym pamiętać, przygotowując przepis na roladki schabowe.

Dla urozmaicenia: Do szybkich roladek ze schabu fantastycznie pasuje gęsty sos serowy. Odrobinę mozzarelli lub dowolnego sera żółtego możesz umieścić także we wnętrzu roladek schabowych. Będą prezentować się jeszcze bardziej atrakcyjnie.