Placek węgierski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek węgierski

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 sztuka

3 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 kilogram

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj. Ogórki Zetrzyj na tarce.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie zeszkli cebulę i czosnek, dodaj mięso i przesmaż.

Krok 3

pod koniec gotowania dodaj ogórki kiszone.

Krok 4

Fix Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr połącz z 350 ml wody i dodaj do mięsa.

Krok 5

Dodaj majeranek, ostrą paprykę duś do miękkości

Krok 6

Ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce. Wymieszaj z mąką i jajkami. dopraw solą i pieprzem.

Krok 7

Na rozgrzanej oliwie usmaż 4 duże placki. Gulasz ułóż na plackach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek węgierski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej