Placek węgierski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek węgierski

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 sztuka

3 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 kilogram

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj. Ogórki Zetrzyj na tarce.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie zeszkli cebulę i czosnek, dodaj mięso i przesmaż.

Krok 3

pod koniec gotowania dodaj ogórki kiszone.

Krok 4

Fix Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr połącz z 350 ml wody i dodaj do mięsa.

Krok 5

Dodaj majeranek, ostrą paprykę duś do miękkości

Krok 6

Ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce. Wymieszaj z mąką i jajkami. dopraw solą i pieprzem.

Krok 7

Na rozgrzanej oliwie usmaż 4 duże placki. Gulasz ułóż na plackach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek węgierski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej