Placek węgierski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placek węgierski

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 sztuka

3 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 kilogram

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj. Ogórki Zetrzyj na tarce.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie zeszkli cebulę i czosnek, dodaj mięso i przesmaż.

Krok 3

pod koniec gotowania dodaj ogórki kiszone.

Krok 4

Fix Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr połącz z 350 ml wody i dodaj do mięsa.

Krok 5

Dodaj majeranek, ostrą paprykę duś do miękkości

Krok 6

Ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce. Wymieszaj z mąką i jajkami. dopraw solą i pieprzem.

Krok 7

Na rozgrzanej oliwie usmaż 4 duże placki. Gulasz ułóż na plackach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placek węgierski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa serowa z pieczarkami
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej