
Składniki
800 gramów
1 sztuka
3 sztuki
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 kilogram
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj. Ogórki Zetrzyj na tarce.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie zeszkli cebulę i czosnek, dodaj mięso i przesmaż.
Krok 3
pod koniec gotowania dodaj ogórki kiszone.
Krok 4
Fix Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr połącz z 350 ml wody i dodaj do mięsa.
Krok 5
Dodaj majeranek, ostrą paprykę duś do miękkości
Krok 6
Ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce. Wymieszaj z mąką i jajkami. dopraw solą i pieprzem.
Krok 7
Na rozgrzanej oliwie usmaż 4 duże placki. Gulasz ułóż na plackach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej