Składniki
800 gramów
1 sztuka
3 sztuki
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 kilogram
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj. Ogórki Zetrzyj na tarce.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie zeszkli cebulę i czosnek, dodaj mięso i przesmaż.
Krok 3
pod koniec gotowania dodaj ogórki kiszone.
Krok 4
Fix Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr połącz z 350 ml wody i dodaj do mięsa.
Krok 5
Dodaj majeranek, ostrą paprykę duś do miękkości
Krok 6
Ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce. Wymieszaj z mąką i jajkami. dopraw solą i pieprzem.
Krok 7
Na rozgrzanej oliwie usmaż 4 duże placki. Gulasz ułóż na plackach.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej