Placek węgierski

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 sztuka

3 sztuki

4 sztuki

1 łyżka

1 łyżka

1 kilogram

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj. Ogórki Zetrzyj na tarce.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie zeszkli cebulę i czosnek, dodaj mięso i przesmaż.

Krok 3

pod koniec gotowania dodaj ogórki kiszone.

Krok 4

Fix Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr połącz z 350 ml wody i dodaj do mięsa.

Krok 5

Dodaj majeranek, ostrą paprykę duś do miękkości

Krok 6

Ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce. Wymieszaj z mąką i jajkami. dopraw solą i pieprzem.

Krok 7

Na rozgrzanej oliwie usmaż 4 duże placki. Gulasz ułóż na plackach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placek węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placek węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placek węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placek węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placek węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placek węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placek węgierski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej