
Składniki
800 gramów
1 sztuka
3 sztuki
4 sztuki
1 łyżka
1 łyżka
1 kilogram
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj. Ogórki Zetrzyj na tarce.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie zeszkli cebulę i czosnek, dodaj mięso i przesmaż.
Krok 3
pod koniec gotowania dodaj ogórki kiszone.
Krok 4
Fix Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr połącz z 350 ml wody i dodaj do mięsa.
Krok 5
Dodaj majeranek, ostrą paprykę duś do miękkości
Krok 6
Ziemniaki i cebulę zetrzyj na tarce. Wymieszaj z mąką i jajkami. dopraw solą i pieprzem.
Krok 7
Na rozgrzanej oliwie usmaż 4 duże placki. Gulasz ułóż na plackach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Naturalnie smaczne Chłopski Garnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej