Składniki
1 kilogram
2 sztuki
20 dekagramów
20 dekagramów
1 sztuka
2 sztuki
3 sztuki
3 łyżki
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Boczek i paprykę pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w piórka.
Krok 2
Podsmażyć, dodać pokrojone w cząstki pieczarki, boczek i paprykę.
Krok 3
Zagotuj 1 lt wody i połącz z Fixem Gulasz Knorr. Zagotuj.
Krok 4
Zeszklij cebulę na patelni, dodaj pokrojone w kostkę mięso.
Krok 5
Fix wlej do mięsa i warzyw. Gotuj do miękkości.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej