Gulasz szynkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz szynkowy

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

20 dekagramów

20 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

3 sztuki

3 łyżki

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek i paprykę pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w piórka.

Krok 2

Podsmażyć, dodać pokrojone w cząstki pieczarki, boczek i paprykę.

Krok 3

Zagotuj 1 lt wody i połącz z Fixem Gulasz Knorr. Zagotuj.

Krok 4

Zeszklij cebulę na patelni, dodaj pokrojone w kostkę mięso.

Krok 5

Fix wlej do mięsa i warzyw. Gotuj do miękkości.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz szynkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz szynkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz szynkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz szynkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz szynkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz szynkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz szynkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz szynkowy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej