Gulasz szynkowy

Autor: MartaS MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

2 szczypty

20 dekagramów

20 dekagramów

1 sztuka

3 sztuki

1 kilogram

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek i paprykę pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w piórka.

Krok 2

Podsmażyć, dodać pokrojone w cząstki pieczarki, boczek i paprykę.

Krok 3

Zagotuj 1 lt wody i połącz z Fixem Gulasz Knorr. Zagotuj.

Krok 4

Zeszklij cebulę na patelni, dodaj pokrojone w kostkę mięso.

Krok 5

Fix wlej do mięsa i warzyw. Gotuj do miękkości.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej