Gulasz szynkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz szynkowy

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

20 dekagramów

20 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

3 sztuki

3 łyżki

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek i paprykę pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w piórka.

Krok 2

Podsmażyć, dodać pokrojone w cząstki pieczarki, boczek i paprykę.

Krok 3

Zagotuj 1 lt wody i połącz z Fixem Gulasz Knorr. Zagotuj.

Krok 4

Zeszklij cebulę na patelni, dodaj pokrojone w kostkę mięso.

Krok 5

Fix wlej do mięsa i warzyw. Gotuj do miękkości.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz szynkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz szynkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz szynkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz szynkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz szynkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz szynkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz szynkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz szynkowy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej