Gulasz szynkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz szynkowy

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

20 dekagramów

20 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

3 sztuki

3 łyżki

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek i paprykę pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w piórka.

Krok 2

Podsmażyć, dodać pokrojone w cząstki pieczarki, boczek i paprykę.

Krok 3

Zagotuj 1 lt wody i połącz z Fixem Gulasz Knorr. Zagotuj.

Krok 4

Zeszklij cebulę na patelni, dodaj pokrojone w kostkę mięso.

Krok 5

Fix wlej do mięsa i warzyw. Gotuj do miękkości.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz szynkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz szynkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz szynkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz szynkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz szynkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz szynkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz szynkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz szynkowy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej