Gulasz szynkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz szynkowy

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

20 dekagramów

20 dekagramów

1 sztuka

2 sztuki

3 sztuki

3 łyżki

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Boczek i paprykę pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w piórka.

Krok 2

Podsmażyć, dodać pokrojone w cząstki pieczarki, boczek i paprykę.

Krok 3

Zagotuj 1 lt wody i połącz z Fixem Gulasz Knorr. Zagotuj.

Krok 4

Zeszklij cebulę na patelni, dodaj pokrojone w kostkę mięso.

Krok 5

Fix wlej do mięsa i warzyw. Gotuj do miękkości.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz szynkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz szynkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz szynkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz szynkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz szynkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz szynkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz szynkowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz szynkowy  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej