Ciasteczka z wędzonym kurczakiem i czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka z wędzonym kurczakiem i czosnkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

236 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

100 mililitrów

2 opakowania

2 sztuki

10 sztuk

1 opakowanie

0.5 opakowania

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obetnij skórki z chleba tostowego, a następnie pokrój go w kostkę.

Krok 2

Wymieszaj kostki chleba z miękką margaryną, aż do uzyskania konsystencji ciasta.

Krok 3

Tak przygotowanym ciastem wyłóż dno i boki foremek do pieczenia babeczek. Następnie piecz w temperaturze 180 °C przez 8-10 minut.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z jajkami i sosem sałatkowym Knorr.

Krok 5

Do lekko podpieczonych foremek chlebowych nałóż drobne kawałki wędzonego kurczaka, pomidorki przekrojone na pół oraz pokruszony ser feta.

Krok 6

Zalej babeczki sosem czosnkowym i ponownie piecz przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka z wędzonym kurczakiem i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka z wędzonym kurczakiem i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka z wędzonym kurczakiem i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka z wędzonym kurczakiem i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka z wędzonym kurczakiem i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka z wędzonym kurczakiem i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka z wędzonym kurczakiem i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka z wędzonym kurczakiem i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak curry
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej