Ciasteczka z wędzonym kurczakiem i czosnkiem
łatwe
91 osób zapisało

Składniki
200 gramów
100 mililitrów
2 opakowania
2 sztuki
10 sztuk
1 opakowanie
0.5 opakowania
0.5 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obetnij skórki z chleba tostowego, a następnie pokrój go w kostkę.
Krok 2
Wymieszaj kostki chleba z miękką margaryną, aż do uzyskania konsystencji ciasta.
Krok 3
Tak przygotowanym ciastem wyłóż dno i boki foremek do pieczenia babeczek. Następnie piecz w temperaturze 180 °C przez 8-10 minut.
Krok 4
Śmietanę wymieszaj z jajkami i sosem sałatkowym Knorr.
Krok 5
Do lekko podpieczonych foremek chlebowych nałóż drobne kawałki wędzonego kurczaka, pomidorki przekrojone na pół oraz pokruszony ser feta.
Krok 6
Zalej babeczki sosem czosnkowym i ponownie piecz przez 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej