Ciasteczka z wędzonym kurczakiem i czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka z wędzonym kurczakiem i czosnkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

238 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

84 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

100 mililitrów

2 opakowania

2 sztuki

10 sztuk

1 opakowanie

0.5 opakowania

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obetnij skórki z chleba tostowego, a następnie pokrój go w kostkę.

Krok 2

Wymieszaj kostki chleba z miękką margaryną, aż do uzyskania konsystencji ciasta.

Krok 3

Tak przygotowanym ciastem wyłóż dno i boki foremek do pieczenia babeczek. Następnie piecz w temperaturze 180 °C przez 8-10 minut.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z jajkami i sosem sałatkowym Knorr.

Krok 5

Do lekko podpieczonych foremek chlebowych nałóż drobne kawałki wędzonego kurczaka, pomidorki przekrojone na pół oraz pokruszony ser feta.

Krok 6

Zalej babeczki sosem czosnkowym i ponownie piecz przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka z wędzonym kurczakiem i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka z wędzonym kurczakiem i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka z wędzonym kurczakiem i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka z wędzonym kurczakiem i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka z wędzonym kurczakiem i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka z wędzonym kurczakiem i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka z wędzonym kurczakiem i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka z wędzonym kurczakiem i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.

Czytaj więcej

Jest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.

Czytaj więcej