Ciasteczka z wędzonym kurczakiem i czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasteczka z wędzonym kurczakiem i czosnkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
242 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

63 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

92 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

100 mililitrów

2 opakowania

2 sztuki

10 sztuk

1 opakowanie

0.5 opakowania

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obetnij skórki z chleba tostowego, a następnie pokrój go w kostkę.

Krok 2

Wymieszaj kostki chleba z miękką margaryną, aż do uzyskania konsystencji ciasta.

Krok 3

Tak przygotowanym ciastem wyłóż dno i boki foremek do pieczenia babeczek. Następnie piecz w temperaturze 180 °C przez 8-10 minut.

Krok 4

Śmietanę wymieszaj z jajkami i sosem sałatkowym Knorr.

Krok 5

Do lekko podpieczonych foremek chlebowych nałóż drobne kawałki wędzonego kurczaka, pomidorki przekrojone na pół oraz pokruszony ser feta.

Krok 6

Zalej babeczki sosem czosnkowym i ponownie piecz przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasteczka z wędzonym kurczakiem i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasteczka z wędzonym kurczakiem i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasteczka z wędzonym kurczakiem i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasteczka z wędzonym kurczakiem i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasteczka z wędzonym kurczakiem i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasteczka z wędzonym kurczakiem i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasteczka z wędzonym kurczakiem i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasteczka z wędzonym kurczakiem i czosnkiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej