Cygara z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cygara z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
264 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

84 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

115 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

6 sztuk

1 łyżka

null

1 sztuka

null

1 sztuka

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój w kostkę ok. 1 cm, pomidory, ser i bazylię pokrój w cienkie paski.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, posiekany czosnek oraz pomidory i orzeszki. Całość dopraw do smaku pokruszoną mini kostką Knorr. Farsz wystudź.

Krok 3

Farsz wymieszaj z serem i bazylią.

Krok 4

Na stole rozłóż pojedyncze arkusze ciasta, na każdym z nich połóż po 1 łyżce farszu i zwijaj jak tradycyjne spring rolls.

Krok 5

W niedużym garnku rozgrzej olej i wkładaj ostrożnie pojedynczo zwinięte cygara. Smaż kilka minut do momentu, aż nabiorą złotego koloru. Podawaj z Ketchupem Hellmann's Pikantnym lub pomidorowa salsą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cygara z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cygara z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cygara z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cygara z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cygara z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cygara z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cygara z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cygara z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej