Cygara z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cygara z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
263 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

84 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

114 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

6 sztuk

1 łyżka

null

1 sztuka

null

1 sztuka

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój w kostkę ok. 1 cm, pomidory, ser i bazylię pokrój w cienkie paski.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, posiekany czosnek oraz pomidory i orzeszki. Całość dopraw do smaku pokruszoną mini kostką Knorr. Farsz wystudź.

Krok 3

Farsz wymieszaj z serem i bazylią.

Krok 4

Na stole rozłóż pojedyncze arkusze ciasta, na każdym z nich połóż po 1 łyżce farszu i zwijaj jak tradycyjne spring rolls.

Krok 5

W niedużym garnku rozgrzej olej i wkładaj ostrożnie pojedynczo zwinięte cygara. Smaż kilka minut do momentu, aż nabiorą złotego koloru. Podawaj z Ketchupem Hellmann's Pikantnym lub pomidorowa salsą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cygara z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cygara z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cygara z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cygara z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cygara z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cygara z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cygara z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cygara z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej