
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
6 sztuk
1 łyżka
null
1 sztuka
null
1 sztuka
12 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi pokrój w kostkę ok. 1 cm, pomidory, ser i bazylię pokrój w cienkie paski.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, posiekany czosnek oraz pomidory i orzeszki. Całość dopraw do smaku pokruszoną mini kostką Knorr. Farsz wystudź.
Krok 3
Farsz wymieszaj z serem i bazylią.
Krok 4
Na stole rozłóż pojedyncze arkusze ciasta, na każdym z nich połóż po 1 łyżce farszu i zwijaj jak tradycyjne spring rolls.
Krok 5
W niedużym garnku rozgrzej olej i wkładaj ostrożnie pojedynczo zwinięte cygara. Smaż kilka minut do momentu, aż nabiorą złotego koloru. Podawaj z Ketchupem Hellmann's Pikantnym lub pomidorowa salsą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej