Cygara z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cygara z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

260 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

82 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

113 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

6 sztuk

1 łyżka

null

1 sztuka

null

1 sztuka

12 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi pokrój w kostkę ok. 1 cm, pomidory, ser i bazylię pokrój w cienkie paski.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż mięso, posiekany czosnek oraz pomidory i orzeszki. Całość dopraw do smaku pokruszoną mini kostką Knorr. Farsz wystudź.

Krok 3

Farsz wymieszaj z serem i bazylią.

Krok 4

Na stole rozłóż pojedyncze arkusze ciasta, na każdym z nich połóż po 1 łyżce farszu i zwijaj jak tradycyjne spring rolls.

Krok 5

W niedużym garnku rozgrzej olej i wkładaj ostrożnie pojedynczo zwinięte cygara. Smaż kilka minut do momentu, aż nabiorą złotego koloru. Podawaj z Ketchupem Hellmann’s Pikantnym lub pomidorowa salsą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cygara z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cygara z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cygara z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cygara z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cygara z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cygara z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cygara z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cygara z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej