
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
100 gramów
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi przekrój wzdłuż na pół, a następnie pokrój w cienkie paski.
Krok 2
Mięso obsmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj kumin oraz kolendrę.
Krok 3
Paprykę oraz cebulę pokrój w cienkie paski i dodaj do kurczaka. Smaż chwilę razem. Na koniec dodaj groszek.
Krok 4
Całość dopraw pokruszoną mini kostką Knorr.
Krok 5
Placki pokrój na ćwiartki. Wystudzony farsz wymieszaj z serem, nałóż na placki i zwiń w rulony. Gotowe ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i zapiekaj kilka minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 °C.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej