Serowe placki z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowe placki z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

213 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

109 osób wydrukowało

Pobierz pdf

172 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

100 gramów

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi przekrój wzdłuż na pół, a następnie pokrój w cienkie paski.

Krok 2

Mięso obsmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj kumin oraz kolendrę.

Krok 3

Paprykę oraz cebulę pokrój w cienkie paski i dodaj do kurczaka. Smaż chwilę razem. Na koniec dodaj groszek.

Krok 4

Całość dopraw pokruszoną mini kostką Knorr.

Krok 5

Placki pokrój na ćwiartki. Wystudzony farsz wymieszaj z serem, nałóż na placki i zwiń w rulony. Gotowe ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i zapiekaj kilka minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 °C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowe placki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowe placki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowe placki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowe placki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowe placki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowe placki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowe placki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowe placki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak w cieście
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej