
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
100 gramów
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi przekrój wzdłuż na pół, a następnie pokrój w cienkie paski.
Krok 2
Mięso obsmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj kumin oraz kolendrę.
Krok 3
Paprykę oraz cebulę pokrój w cienkie paski i dodaj do kurczaka. Smaż chwilę razem. Na koniec dodaj groszek.
Krok 4
Całość dopraw pokruszoną mini kostką Knorr.
Krok 5
Placki pokrój na ćwiartki. Wystudzony farsz wymieszaj z serem, nałóż na placki i zwiń w rulony. Gotowe ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i zapiekaj kilka minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 °C.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej