Placek z kurczakiem - placki: serowe placuszki | Przepisy.pl pixel

Serowe placki z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
236 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

121 osób wydrukowało

Pobierz pdf

202 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

100 gramów

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi przekrój wzdłuż na pół, a następnie pokrój w cienkie paski.

Krok 2

Mięso obsmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj kumin oraz kolendrę.

Krok 3

Paprykę oraz cebulę pokrój w cienkie paski i dodaj do kurczaka. Smaż chwilę razem. Na koniec dodaj groszek.

Krok 4

Całość dopraw pokruszoną mini kostką Knorr.

Krok 5

Placki pokrój na ćwiartki. Wystudzony farsz wymieszaj z serem, nałóż na placki i zwiń w rulony. Gotowe ułóż na blasze wyłożonej pergaminem i zapiekaj kilka minut w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 °C.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowe placki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowe placki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowe placki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowe placki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowe placki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowe placki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowe placki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowe placki z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej