Meksykańskie kurczaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie kurczaki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
234 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

95 osób wydrukowało

Pobierz pdf

129 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

5 łyżek

50 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z Ketchupem Hellmann's Pikantnym, miodem oraz colą. Dodaj posiekane chili, roztarte w moździerzu ziarna kolendry, roztarty czosnek oraz kumin.

Meksykańskie kurczaki - Krok 1

Krok 2

Tak przygotowaną marynatą natrzyj udka z kurczaka, a następnie włóż je do rękawa do pieczenia.

Meksykańskie kurczaki - Krok 2

Krok 3

Woreczek nakłuj w kilku miejscach i włóż do nagrzanego do 170 °C piekarnika na 55 minut.

Meksykańskie kurczaki - Krok 3

Krok 4

Kilka minut przed końcem pieczenia rozetnij ostrożnie woreczek i dopiecz jeszcze mięso, aby skórka zarumieniła się. Upieczone udka posyp pokrojoną drobno świeżą kolendrą i podawaj z sałatą.

Meksykańskie kurczaki - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie kurczaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Meksykańskie kurczakiMeksykańskie kurczaki

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z Ketchupem Hellmann’s Pikantnym, miodem oraz colą. Dodaj posiekane chili, roztarte w moździerzu ziarna kolendry, roztarty czosnek oraz kumin.