Meksykańskie kurczaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie kurczaki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

224 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

88 osób wydrukowało

Pobierz pdf

112 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

5 łyżek

50 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z Ketchupem Hellmann’s Pikantnym, miodem oraz colą. Dodaj posiekane chili, roztarte w moździerzu ziarna kolendry, roztarty czosnek oraz kumin.

Meksykańskie kurczaki - Krok 1

Krok 2

Tak przygotowaną marynatą natrzyj udka z kurczaka, a następnie włóż je do rękawa do pieczenia.

Meksykańskie kurczaki - Krok 2

Krok 3

Woreczek nakłuj w kilku miejscach i włóż do nagrzanego do 170 °C piekarnika na 55 minut.

Meksykańskie kurczaki - Krok 3

Krok 4

Kilka minut przed końcem pieczenia rozetnij ostrożnie woreczek i dopiecz jeszcze mięso, aby skórka zarumieniła się. Upieczone udka posyp pokrojoną drobno świeżą kolendrą i podawaj z sałatą.

Meksykańskie kurczaki - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie kurczaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej