Meksykańskie kurczaki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańskie kurczaki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

233 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

94 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

125 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 pęczek

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

5 łyżek

50 mililitrów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z Ketchupem Hellmann’s Pikantnym, miodem oraz colą. Dodaj posiekane chili, roztarte w moździerzu ziarna kolendry, roztarty czosnek oraz kumin.

Meksykańskie kurczaki - Krok 1

Krok 2

Tak przygotowaną marynatą natrzyj udka z kurczaka, a następnie włóż je do rękawa do pieczenia.

Meksykańskie kurczaki - Krok 2

Krok 3

Woreczek nakłuj w kilku miejscach i włóż do nagrzanego do 170 °C piekarnika na 55 minut.

Meksykańskie kurczaki - Krok 3

Krok 4

Kilka minut przed końcem pieczenia rozetnij ostrożnie woreczek i dopiecz jeszcze mięso, aby skórka zarumieniła się. Upieczone udka posyp pokrojoną drobno świeżą kolendrą i podawaj z sałatą.

Meksykańskie kurczaki - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańskie kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańskie kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańskie kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańskie kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańskie kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańskie kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańskie kurczaki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańskie kurczaki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Meksykańskie kurczakiMeksykańskie kurczaki

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z Ketchupem Hellmann’s Pikantnym, miodem oraz colą. Dodaj posiekane chili, roztarte w moździerzu ziarna kolendry, roztarty czosnek oraz kumin.