
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 pęczek
1 opakowanie
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
5 łyżek
50 mililitrów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj z Ketchupem Hellmann's Pikantnym, miodem oraz colą. Dodaj posiekane chili, roztarte w moździerzu ziarna kolendry, roztarty czosnek oraz kumin.

Krok 2
Tak przygotowaną marynatą natrzyj udka z kurczaka, a następnie włóż je do rękawa do pieczenia.

Krok 3
Woreczek nakłuj w kilku miejscach i włóż do nagrzanego do 170 °C piekarnika na 55 minut.

Krok 4
Kilka minut przed końcem pieczenia rozetnij ostrożnie woreczek i dopiecz jeszcze mięso, aby skórka zarumieniła się. Upieczone udka posyp pokrojoną drobno świeżą kolendrą i podawaj z sałatą.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej