Składniki
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
40 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść i wypatrosz sandacza, a następnie przekrój go wzdłuż na połówki.
Krok 2
Usuń ość kręgosłupa i pokrój ukośnie na porcje.
Krok 3
Posyp pieprzem i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.
Krok 4
Posyp solą i mąką.
Krok 5
Olej mocno rozgrzej, włóż rybę i usmaż ją z obu stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu
26 osób ogląda przepis: 
Pani Walewska (Pychotka)
180 min.
średnie
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej