Sandacz saute przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sandacz saute

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

40 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i wypatrosz sandacza, a następnie przekrój go wzdłuż na połówki.

Krok 2

Usuń ość kręgosłupa i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 3

Posyp pieprzem i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 4

Posyp solą i mąką.

Krok 5

Olej mocno rozgrzej, włóż rybę i usmaż ją z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sandacz saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sandacz saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sandacz saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sandacz saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sandacz saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sandacz saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sandacz saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sandacz saute - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.

Czytaj więcej

Jak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.

Czytaj więcej