Sandacz saute przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sandacz saute

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

40 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i wypatrosz sandacza, a następnie przekrój go wzdłuż na połówki.

Krok 2

Usuń ość kręgosłupa i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 3

Posyp pieprzem i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 4

Posyp solą i mąką.

Krok 5

Olej mocno rozgrzej, włóż rybę i usmaż ją z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sandacz saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sandacz saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sandacz saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sandacz saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sandacz saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sandacz saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sandacz saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sandacz saute - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej