
Składniki
4 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
40 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyść i wypatrosz sandacza, a następnie przekrój go wzdłuż na połówki.
Krok 2
Usuń ość kręgosłupa i pokrój ukośnie na porcje.
Krok 3
Posyp pieprzem i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.
Krok 4
Posyp solą i mąką.
Krok 5
Olej mocno rozgrzej, włóż rybę i usmaż ją z obu stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej