Sandacz saute przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sandacz saute

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

40 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyść i wypatrosz sandacza, a następnie przekrój go wzdłuż na połówki.

Krok 2

Usuń ość kręgosłupa i pokrój ukośnie na porcje.

Krok 3

Posyp pieprzem i pozostaw w chłodnym miejscu na 30 minut.

Krok 4

Posyp solą i mąką.

Krok 5

Olej mocno rozgrzej, włóż rybę i usmaż ją z obu stron.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sandacz saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sandacz saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sandacz saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sandacz saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sandacz saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sandacz saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sandacz saute - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sandacz saute - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej