
Składniki
400 gramów
0.5 szklanki
1 sztuka
2 szczypty
1 łyżeczka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Doradę umyj i pokrój na mniejsze kawałki. Brokuły podziel na różyczki.
Krok 2
Na patelnię parową nalej łyżkę wody i łyżeczkę oliwy. Rozłóż pokrojoną rybę, posyp estragonem, groszek, różyczki brokułu. Na wierzch pokrusz kostkę czosnkową.
Krok 3
Przykryj pokrywką i gotuj przez 15-20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSzlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Dorada z groszkiem i brokułami
Mięso dorady jest wyjątkowo delikatne oraz soczyste, a ponadto bardzo dobrze komponuje się z warzywami. Zarówno pieczonymi, grillowanymi, gotowanymi, jak i tymi przyrządzanymi na parze. Ze względu na swój łagodny smak świetnie współgrają z nim brokuły oraz zielony groszek. Przygotowane na parze są chrupiące, a dodatek przypraw, takich jak estragon i czosnek, sprawia, że stają się też aromatyczne. Tak przygotowana prosta potrawa doskonale komponuje się z ryżem, szczególnie jaśminowym, który jest delikatnie słodkawy. Możesz ją również podać z makaronem ryżowym lub sojowym, a także kaszą, np. gryczaną. Do takiego zestawienia pasować będą surówki, np. z białej kapusty i marchewki, z kapusty pekińskiej lub ogórków z sezamem oraz oliwą cytrynową i sosem sojowym. Do ryby z groszkiem i brokułami możesz także dodać marchewkę, kalafiora, brukselkę lub szparagi. Przygotuj to pełne subtelnych smaków danie, modyfikując jego warzywne składniki wedle uznania! Pomoże Ci w tym nasz przepis. Życzymy smacznego.


































