
Składniki
20 mililitrów
3 sztuki
250 gramów
1 łyżka
1 opakowanie
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę umieść w garnku z zimną wodą, po wcześniejszym nakłuciu jej z obydwu stron widelcem lub nożem.
Krok 2
Garnek umieść na palniku, gdy woda zacznie się gotować, zmniejsz ogień i pozostaw na palniku przez 25 minut.
Krok 3
Przygotuj miskę do, której dodaj paczkę drożdży suszonych, 3 jajka, szczyptę soli i szczyptę cukru. Całość wymieszaj mikserem aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Krok 4
Następnie dodaj mąkę i śmietanę i nadal mieszaj mikserem.
Krok 5
Kiełbasę wyciągnij z wody i odstaw by się wystudziła.
Krok 6
Przygotowane wcześniej ciasto przełóż do wysmarowanej brytfanny masłem.
Krok 7
Kiełbasę obierz ze skórki. Kiełbasę umieść tak na brytfannie, by została ona przykryta przez ciasto. Tak przygotowane ciasto w brytfannie z kiełbasa przykryj czystą ścierką i odstaw na 30 minut, aby wyrosło.
Krok 8
Następnie rozgrzej piekarnik do temperatury 150 stopni i umieść danie wewnątrz, piecz 35 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej