
Składniki
20 mililitrów
3 sztuki
250 gramów
1 łyżka
1 opakowanie
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę umieść w garnku z zimną wodą, po wcześniejszym nakłuciu jej z obydwu stron widelcem lub nożem.
Krok 2
Garnek umieść na palniku, gdy woda zacznie się gotować, zmniejsz ogień i pozostaw na palniku przez 25 minut.
Krok 3
Przygotuj miskę do, której dodaj paczkę drożdży suszonych, 3 jajka, szczyptę soli i szczyptę cukru. Całość wymieszaj mikserem aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Krok 4
Następnie dodaj mąkę i śmietanę i nadal mieszaj mikserem.
Krok 5
Kiełbasę wyciągnij z wody i odstaw by się wystudziła.
Krok 6
Przygotowane wcześniej ciasto przełóż do wysmarowanej brytfanny masłem.
Krok 7
Kiełbasę obierz ze skórki. Kiełbasę umieść tak na brytfannie, by została ona przykryta przez ciasto. Tak przygotowane ciasto w brytfannie z kiełbasa przykryj czystą ścierką i odstaw na 30 minut, aby wyrosło.
Krok 8
Następnie rozgrzej piekarnik do temperatury 150 stopni i umieść danie wewnątrz, piecz 35 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























