Kiełbasa w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kiełbasa w cieście

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 mililitrów

3 sztuki

250 gramów

1 łyżka

1 opakowanie

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę umieść w garnku z zimną wodą, po wcześniejszym nakłuciu jej z obydwu stron widelcem lub nożem.

Krok 2

Garnek umieść na palniku, gdy woda zacznie się gotować, zmniejsz ogień i pozostaw na palniku przez 25 minut.

Krok 3

Przygotuj miskę do, której dodaj paczkę drożdży suszonych, 3 jajka, szczyptę soli i szczyptę cukru. Całość wymieszaj mikserem aż do uzyskania gładkiej konsystencji.

Krok 4

Następnie dodaj mąkę i śmietanę i nadal mieszaj mikserem.

Krok 5

Kiełbasę wyciągnij z wody i odstaw by się wystudziła.

Krok 6

Przygotowane wcześniej ciasto przełóż do wysmarowanej brytfanny masłem.

Krok 7

Kiełbasę obierz ze skórki. Kiełbasę umieść tak na brytfannie, by została ona przykryta przez ciasto. Tak przygotowane ciasto w brytfannie z kiełbasa przykryj czystą ścierką i odstaw na 30 minut, aby wyrosło.

Krok 8

Następnie rozgrzej piekarnik do temperatury 150 stopni i umieść danie wewnątrz, piecz 35 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kiełbasa w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kiełbasa w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kiełbasa w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kiełbasa w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kiełbasa w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kiełbasa w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kiełbasa w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kiełbasa w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej