
Składniki
20 mililitrów
3 sztuki
250 gramów
1 łyżka
1 opakowanie
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę umieść w garnku z zimną wodą, po wcześniejszym nakłuciu jej z obydwu stron widelcem lub nożem.
Krok 2
Garnek umieść na palniku, gdy woda zacznie się gotować, zmniejsz ogień i pozostaw na palniku przez 25 minut.
Krok 3
Przygotuj miskę do, której dodaj paczkę drożdży suszonych, 3 jajka, szczyptę soli i szczyptę cukru. Całość wymieszaj mikserem aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Krok 4
Następnie dodaj mąkę i śmietanę i nadal mieszaj mikserem.
Krok 5
Kiełbasę wyciągnij z wody i odstaw by się wystudziła.
Krok 6
Przygotowane wcześniej ciasto przełóż do wysmarowanej brytfanny masłem.
Krok 7
Kiełbasę obierz ze skórki. Kiełbasę umieść tak na brytfannie, by została ona przykryta przez ciasto. Tak przygotowane ciasto w brytfannie z kiełbasa przykryj czystą ścierką i odstaw na 30 minut, aby wyrosło.
Krok 8
Następnie rozgrzej piekarnik do temperatury 150 stopni i umieść danie wewnątrz, piecz 35 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























