Gołąbki z kaszą i ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki z kaszą i ziemniakami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

null

null

null

null

0.5 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę zaparz we wrzątku, aż zmiękną liście.

Krok 2

Ziemniaki obierz, zetrzyj na drobnej tarce.

Krok 3

Ugotuj kaszę tak, aby nie była bardzo rozgotowana.

Krok 4

Czosnek i cebulę drobno pokrój, a następnie uduś na patelni wraz z solą, odrobiną wody i oleju.

Krok 5

Wymieszaj wszystko, oddając przyprawy. Farsz zawijaj w liście kapusty. Gotuj około godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki z kaszą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki z kaszą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki z kaszą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki z kaszą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki z kaszą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki z kaszą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki z kaszą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki z kaszą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej