Gołąbki z kaszą i ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki z kaszą i ziemniakami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

null

null

null

null

0.5 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę zaparz we wrzątku, aż zmiękną liście.

Krok 2

Ziemniaki obierz, zetrzyj na drobnej tarce.

Krok 3

Ugotuj kaszę tak, aby nie była bardzo rozgotowana.

Krok 4

Czosnek i cebulę drobno pokrój, a następnie uduś na patelni wraz z solą, odrobiną wody i oleju.

Krok 5

Wymieszaj wszystko, oddając przyprawy. Farsz zawijaj w liście kapusty. Gotuj około godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki z kaszą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki z kaszą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki z kaszą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki z kaszą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki z kaszą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki z kaszą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki z kaszą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki z kaszą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej