
Składniki
8 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
null
null
null
null
0.5 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę zaparz we wrzątku, aż zmiękną liście.
Krok 2
Ziemniaki obierz, zetrzyj na drobnej tarce.
Krok 3
Ugotuj kaszę tak, aby nie była bardzo rozgotowana.
Krok 4
Czosnek i cebulę drobno pokrój, a następnie uduś na patelni wraz z solą, odrobiną wody i oleju.
Krok 5
Wymieszaj wszystko, oddając przyprawy. Farsz zawijaj w liście kapusty. Gotuj około godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























