
Składniki
8 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
null
null
null
null
0.5 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę zaparz we wrzątku, aż zmiękną liście.
Krok 2
Ziemniaki obierz, zetrzyj na drobnej tarce.
Krok 3
Ugotuj kaszę tak, aby nie była bardzo rozgotowana.
Krok 4
Czosnek i cebulę drobno pokrój, a następnie uduś na patelni wraz z solą, odrobiną wody i oleju.
Krok 5
Wymieszaj wszystko, oddając przyprawy. Farsz zawijaj w liście kapusty. Gotuj około godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej