Gołąbki z kaszą i ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki z kaszą i ziemniakami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

null

null

null

null

0.5 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę zaparz we wrzątku, aż zmiękną liście.

Krok 2

Ziemniaki obierz, zetrzyj na drobnej tarce.

Krok 3

Ugotuj kaszę tak, aby nie była bardzo rozgotowana.

Krok 4

Czosnek i cebulę drobno pokrój, a następnie uduś na patelni wraz z solą, odrobiną wody i oleju.

Krok 5

Wymieszaj wszystko, oddając przyprawy. Farsz zawijaj w liście kapusty. Gotuj około godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki z kaszą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki z kaszą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki z kaszą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki z kaszą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki z kaszą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki z kaszą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki z kaszą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki z kaszą i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej