
Składniki
8 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
null
null
null
null
0.5 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę zaparz we wrzątku, aż zmiękną liście.
Krok 2
Ziemniaki obierz, zetrzyj na drobnej tarce.
Krok 3
Ugotuj kaszę tak, aby nie była bardzo rozgotowana.
Krok 4
Czosnek i cebulę drobno pokrój, a następnie uduś na patelni wraz z solą, odrobiną wody i oleju.
Krok 5
Wymieszaj wszystko, oddając przyprawy. Farsz zawijaj w liście kapusty. Gotuj około godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























