
Składniki
8 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
null
null
null
null
0.5 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę zaparz we wrzątku, aż zmiękną liście.
Krok 2
Ziemniaki obierz, zetrzyj na drobnej tarce.
Krok 3
Ugotuj kaszę tak, aby nie była bardzo rozgotowana.
Krok 4
Czosnek i cebulę drobno pokrój, a następnie uduś na patelni wraz z solą, odrobiną wody i oleju.
Krok 5
Wymieszaj wszystko, oddając przyprawy. Farsz zawijaj w liście kapusty. Gotuj około godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej