Gołąbki z pieczoną kaczką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki z pieczoną kaczką

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 gramów

2 sztuki

4 sztuki

1 łyżeczka

6 łyżek

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso posypujemy solą, pieprzem i papryką. Układamy w naczyniu zaroodpornym, polewamy olejem, a dookoła układamy pokrojone cebule. Pieczemy pod przykryciem w 200 stopniach przez około 75 minut. Następnie mięso obieramy i mielimy. Mielimy tez upieczoną cebulę po czym zmielone mięso łączymy z tłuszczem z pieczenia.

Krok 2

Mięso z cebulami i tłuszczem łączymy z ugotowanym ryżem. Dodajemy przyprawę Delikat i pieprz do smaku. Jeśli farsz będzie za gęsty dodajemy kilka łyżek oleju.

Krok 3

Kapustę obgotowujemy i zdejmujemy po jednym liściu. Formujemy gołąbki i układamy je w naczyniu żaroodpornym z pokrywą. Pieczemy w 180 stopniach około 1,5 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Holiszki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej