Gołąbki z pieczoną kaczką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki z pieczoną kaczką

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 gramów

2 sztuki

4 sztuki

1 łyżeczka

6 łyżek

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso posypujemy solą, pieprzem i papryką. Układamy w naczyniu zaroodpornym, polewamy olejem, a dookoła układamy pokrojone cebule. Pieczemy pod przykryciem w 200 stopniach przez około 75 minut. Następnie mięso obieramy i mielimy. Mielimy tez upieczoną cebulę po czym zmielone mięso łączymy z tłuszczem z pieczenia.

Krok 2

Mięso z cebulami i tłuszczem łączymy z ugotowanym ryżem. Dodajemy przyprawę Delikat i pieprz do smaku. Jeśli farsz będzie za gęsty dodajemy kilka łyżek oleju.

Krok 3

Kapustę obgotowujemy i zdejmujemy po jednym liściu. Formujemy gołąbki i układamy je w naczyniu żaroodpornym z pokrywą. Pieczemy w 180 stopniach około 1,5 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej