Gołąbki z pieczoną kaczką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki z pieczoną kaczką

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 gramów

2 sztuki

4 sztuki

1 łyżeczka

6 łyżek

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso posypujemy solą, pieprzem i papryką. Układamy w naczyniu zaroodpornym, polewamy olejem, a dookoła układamy pokrojone cebule. Pieczemy pod przykryciem w 200 stopniach przez około 75 minut. Następnie mięso obieramy i mielimy. Mielimy tez upieczoną cebulę po czym zmielone mięso łączymy z tłuszczem z pieczenia.

Krok 2

Mięso z cebulami i tłuszczem łączymy z ugotowanym ryżem. Dodajemy przyprawę Delikat i pieprz do smaku. Jeśli farsz będzie za gęsty dodajemy kilka łyżek oleju.

Krok 3

Kapustę obgotowujemy i zdejmujemy po jednym liściu. Formujemy gołąbki i układamy je w naczyniu żaroodpornym z pokrywą. Pieczemy w 180 stopniach około 1,5 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej