Gołąbki z pieczoną kaczką

Autor: Kasia

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 sztuki

6 łyżek

4

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szczypta

300 gramów

1 szczypta

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso posypujemy solą, pieprzem i papryką. Układamy w naczyniu zaroodpornym, polewamy olejem, a dookoła układamy pokrojone cebule. Pieczemy pod przykryciem w 200 stopniach przez około 75 minut. Następnie mięso obieramy i mielimy. Mielimy tez upieczoną cebulę po czym zmielone mięso łączymy z tłuszczem z pieczenia.

Krok 2

Mięso z cebulami i tłuszczem łączymy z ugotowanym ryżem. Dodajemy przyprawę Delikat i pieprz do smaku. Jeśli farsz będzie za gęsty dodajemy kilka łyżek oleju.

Krok 3

Kapustę obgotowujemy i zdejmujemy po jednym liściu. Formujemy gołąbki i układamy je w naczyniu żaroodpornym z pokrywą. Pieczemy w 180 stopniach około 1,5 godziny.

0

Opinie o przepisie

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej