Gołąbki z pieczoną kaczką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki z pieczoną kaczką

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

300 gramów

2 sztuki

4 sztuki

1 łyżeczka

6 łyżek

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso posypujemy solą, pieprzem i papryką. Układamy w naczyniu zaroodpornym, polewamy olejem, a dookoła układamy pokrojone cebule. Pieczemy pod przykryciem w 200 stopniach przez około 75 minut. Następnie mięso obieramy i mielimy. Mielimy tez upieczoną cebulę po czym zmielone mięso łączymy z tłuszczem z pieczenia.

Krok 2

Mięso z cebulami i tłuszczem łączymy z ugotowanym ryżem. Dodajemy przyprawę Delikat i pieprz do smaku. Jeśli farsz będzie za gęsty dodajemy kilka łyżek oleju.

Krok 3

Kapustę obgotowujemy i zdejmujemy po jednym liściu. Formujemy gołąbki i układamy je w naczyniu żaroodpornym z pokrywą. Pieczemy w 180 stopniach około 1,5 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki z pieczoną kaczką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Gołąbki z pieczarkami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej