
Składniki
1 sztuka
300 gramów
2 sztuki
4 sztuki
1 łyżeczka
6 łyżek
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso posypujemy solą, pieprzem i papryką. Układamy w naczyniu zaroodpornym, polewamy olejem, a dookoła układamy pokrojone cebule. Pieczemy pod przykryciem w 200 stopniach przez około 75 minut. Następnie mięso obieramy i mielimy. Mielimy tez upieczoną cebulę po czym zmielone mięso łączymy z tłuszczem z pieczenia.
Krok 2
Mięso z cebulami i tłuszczem łączymy z ugotowanym ryżem. Dodajemy przyprawę Delikat i pieprz do smaku. Jeśli farsz będzie za gęsty dodajemy kilka łyżek oleju.
Krok 3
Kapustę obgotowujemy i zdejmujemy po jednym liściu. Formujemy gołąbki i układamy je w naczyniu żaroodpornym z pokrywą. Pieczemy w 180 stopniach około 1,5 godziny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej