Gołąbki z ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki z ziemniakami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5

1 sztuka

30

2 sztuki

null

1 opakowanie

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę oczyść, wytnij głąb i sparz we wrzącej wodzie. Odrywaj kolejno sparzone liście kapusty. Wystudź, wytnij zgrubienia.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo, obierz i posiekaj. Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz i przepuść przez praskę. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie. Natkę posiekaj.

Krok 3

W misce wymieszaj ziemniaki, dodaj cebulę, natkę i jajka -wyrób i dopraw do smaku. Gotową masę nakładaj na liście kapusty i zwijaj gołąbki.

Krok 4

Przygotuj Sos pomidorowy Knorr. Zawartość opakowania wymieszaj z zimną wodą, zagotuj. Dodaj śmietanę.

Krok 5

Gołąbki ułóż w naczyniu żaroodpornym tak, aby stykały się ze sobą. Całość zalej przygotowanym sosem Knorr, przykryj naczynie i wstaw do piekarnika. Zapiekaj ok. 45 minut w temp. 180 st. C.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurczak i brokuły z ryżem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej