PRZEPISY.PL

Gołąbki z ziemniakami

Autor: garlic
  • 45
  • 6
  • Średnie
  • 0
0
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • ziemniaki0.5 units:unit
  • Sos pomidorowy Knorr1 opak
  • włoska kapusta1 szt
  • cebula1 szt
  • jajko2 szt
  • natka pietruszki - 1 pęczek
  • olej30 units:unit
  • śmietana 36% - 50 ml
    • Krok 1

      Kapustę oczyść, wytnij głąb i sparz we wrzącej wodzie. Odrywaj kolejno sparzone liście kapusty. Wystudź, wytnij zgrubienia.
    • Krok 2

      Jajka ugotuj na twardo, obierz i posiekaj. Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz i przepuść przez praskę. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie. Natkę posiekaj.
    • Krok 3

      W misce wymieszaj ziemniaki, dodaj cebulę, natkę i jajka -wyrób i dopraw do smaku. Gotową masę nakładaj na liście kapusty i zwijaj gołąbki.
    • Krok 4

      Przygotuj Sos pomidorowy Knorr. Zawartość opakowania wymieszaj z zimną wodą, zagotuj. Dodaj śmietanę.
    • Krok 5

      Gołąbki ułóż w naczyniu żaroodpornym tak, aby stykały się ze sobą. Całość zalej przygotowanym sosem Knorr, przykryj naczynie i wstaw do piekarnika. Zapiekaj ok. 45 minut w temp. 180 st. C.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    558
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    6
    Średnie
    269
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    545
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    6
    Średnie
    84
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    1
    Łatwe