Gołąbki z ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Gołąbki z ziemniakami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

null

30

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę oczyść, wytnij głąb i sparz we wrzącej wodzie. Odrywaj kolejno sparzone liście kapusty. Wystudź, wytnij zgrubienia.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo, obierz i posiekaj. Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz i przepuść przez praskę. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie. Natkę posiekaj.

Krok 3

W misce wymieszaj ziemniaki, dodaj cebulę, natkę i jajka -wyrób i dopraw do smaku. Gotową masę nakładaj na liście kapusty i zwijaj gołąbki.

Krok 4

Przygotuj Sos pomidorowy Knorr. Zawartość opakowania wymieszaj z zimną wodą, zagotuj. Dodaj śmietanę.

Krok 5

Gołąbki ułóż w naczyniu żaroodpornym tak, aby stykały się ze sobą. Całość zalej przygotowanym sosem Knorr, przykryj naczynie i wstaw do piekarnika. Zapiekaj ok. 45 minut w temp. 180 st. C.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej