Gołąbki z ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki z ziemniakami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5

1 sztuka

30

2 sztuki

null

1 opakowanie

1 sztuka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę oczyść, wytnij głąb i sparz we wrzącej wodzie. Odrywaj kolejno sparzone liście kapusty. Wystudź, wytnij zgrubienia.

Krok 2

Jajka ugotuj na twardo, obierz i posiekaj. Ziemniaki ugotuj w mundurkach, obierz i przepuść przez praskę. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oliwie. Natkę posiekaj.

Krok 3

W misce wymieszaj ziemniaki, dodaj cebulę, natkę i jajka -wyrób i dopraw do smaku. Gotową masę nakładaj na liście kapusty i zwijaj gołąbki.

Krok 4

Przygotuj Sos pomidorowy Knorr. Zawartość opakowania wymieszaj z zimną wodą, zagotuj. Dodaj śmietanę.

Krok 5

Gołąbki ułóż w naczyniu żaroodpornym tak, aby stykały się ze sobą. Całość zalej przygotowanym sosem Knorr, przykryj naczynie i wstaw do piekarnika. Zapiekaj ok. 45 minut w temp. 180 st. C.

garlic

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki z ziemniakami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej