Gołąbki bez zawijania przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki bez zawijania

Autor: Anna

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

400 gramów

200 mililitrów

50 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso, ryż, jajko i przyprawy mieszamy do połączenia składników (doprawić wyraźnie).

Krok 2

Powstałą masę kilka razy rzucić w misce żeby odpowietrzyć mięso. Formujemy okrągłe kotleciki, obtoczyć w mące i obsmażyć na złoty kolor.

Krok 3

Pulpety wyłożyć na talerz. Na tej samej patelni wlać passate , doprawić odrobiną soli i pieprzem, wlać bulion (bulion musi być lekko słony trzeba próbować) i gotować do momentu zgęstnienia. Wrzucić pulpety i podgotować 5 min. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej