Gołąbki bez zawijania przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gołąbki bez zawijania

Autor: Anna

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 mililitrów

400 gramów

200 mililitrów

50 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso, ryż, jajko i przyprawy mieszamy do połączenia składników (doprawić wyraźnie).

Krok 2

Powstałą masę kilka razy rzucić w misce żeby odpowietrzyć mięso. Formujemy okrągłe kotleciki, obtoczyć w mące i obsmażyć na złoty kolor.

Krok 3

Pulpety wyłożyć na talerz. Na tej samej patelni wlać passate , doprawić odrobiną soli i pieprzem, wlać bulion (bulion musi być lekko słony trzeba próbować) i gotować do momentu zgęstnienia. Wrzucić pulpety i podgotować 5 min. Smacznego

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gołąbki bez zawijania  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej