
Składniki
500 mililitrów
400 gramów
200 mililitrów
50 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso, ryż, jajko i przyprawy mieszamy do połączenia składników (doprawić wyraźnie).
Krok 2
Powstałą masę kilka razy rzucić w misce żeby odpowietrzyć mięso. Formujemy okrągłe kotleciki, obtoczyć w mące i obsmażyć na złoty kolor.
Krok 3
Pulpety wyłożyć na talerz. Na tej samej patelni wlać passate , doprawić odrobiną soli i pieprzem, wlać bulion (bulion musi być lekko słony trzeba próbować) i gotować do momentu zgęstnienia. Wrzucić pulpety i podgotować 5 min. Smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej