
Składniki
500 mililitrów
400 gramów
200 mililitrów
50 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso, ryż, jajko i przyprawy mieszamy do połączenia składników (doprawić wyraźnie).
Krok 2
Powstałą masę kilka razy rzucić w misce żeby odpowietrzyć mięso. Formujemy okrągłe kotleciki, obtoczyć w mące i obsmażyć na złoty kolor.
Krok 3
Pulpety wyłożyć na talerz. Na tej samej patelni wlać passate , doprawić odrobiną soli i pieprzem, wlać bulion (bulion musi być lekko słony trzeba próbować) i gotować do momentu zgęstnienia. Wrzucić pulpety i podgotować 5 min. Smacznego
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej