Roladki z cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z cukinii

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 sztuka

1 łyżka

null

0.5 pęczka

null

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię umyj, osusz i pokrój w cienkie plastry wzdłuż warzywa. Każdy plaster oprósz Delikatem Knorr i pieprzem oraz skrop oliwą.

Krok 2

Cukinię lekko podsmaż na rozgrzanej patelni i pozostaw do ostygnięcia.

Krok 4

Na każdy plaster cukinii nałoż porcję bryndzy. Zwiń roladki. Roladki ułoż na talerzach i posyp pokrojonym w kostkę pomidorem.

Krok 3

Bryndzę wymieszaj z posiekaną bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej