Roladki z cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z cukinii

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

700 gramów

1 sztuka

1 łyżka

null

0.5 pęczka

null

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię umyj, osusz i pokrój w cienkie plastry wzdłuż warzywa. Każdy plaster oprósz Delikatem Knorr i pieprzem oraz skrop oliwą.

Krok 2

Cukinię lekko podsmaż na rozgrzanej patelni i pozostaw do ostygnięcia.

Krok 4

Na każdy plaster cukinii nałoż porcję bryndzy. Zwiń roladki. Roladki ułoż na talerzach i posyp pokrojonym w kostkę pomidorem.

Krok 3

Bryndzę wymieszaj z posiekaną bazylią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej