Błyszcząca polewa czekoladowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Błyszcząca polewa czekoladowa

Autor: Kyndzaa

ratingratingratingratingrating

7

18 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

193 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

152 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

125 gramów

0.5 szklanki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Najpierw rozpuszczam w rondelku masło lub masło roślinne, dodaję cukier puder (lepiej sprawdza się niż cukier) a gdy już cukier puder się rozpuści to zdejmuję z ognia i dodaję kakao oraz rozpuszczoną w 2-3 łyżkach wrzątku żelatynę i mieszam.

Krok 2

Po przestudzeniu polewa jest gotowa. Zaletą tej polewy jest to, że ładnie lśni i nie kruszy się podczas krojenia. Jest perfekcyjna.

0

Opinie o przepisie

Pamiętaj, żeby być zalogowanym, jeśli chcesz, aby Twój komentarz wziął udział w konkursie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Błyszcząca polewa czekoladowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Błyszcząca polewa czekoladowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Błyszcząca polewa czekoladowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Błyszcząca polewa czekoladowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Błyszcząca polewa czekoladowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Błyszcząca polewa czekoladowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Błyszcząca polewa czekoladowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Błyszcząca polewa czekoladowa  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej