Błyszcząca polewa czekoladowa

Autor: Kyndzaa Kyndzaa

ratingratingratingratingrating

5

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

180 osób wydrukowało

Pobierz pdf

127 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

125 gramów

0.5 szklanki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Najpierw rozpuszczam w rondelku masło lub masło roślinne, dodaję cukier puder (lepiej sprawdza się niż cukier) a gdy już cukier puder się rozpuści to zdejmuję z ognia i dodaję kakao oraz rozpuszczoną w 2-3 łyżkach wrzątku żelatynę i mieszam.

Krok 2

Po przestudzeniu polewa jest gotowa. Zaletą tej polewy jest to, że ładnie lśni i nie kruszy się podczas krojenia. Jest perfekcyjna.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Błyszcząca polewa czekoladowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Błyszcząca polewa czekoladowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Błyszcząca polewa czekoladowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Błyszcząca polewa czekoladowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Błyszcząca polewa czekoladowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Błyszcząca polewa czekoladowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Błyszcząca polewa czekoladowa  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej