
Składniki
20 dekagramów
1 szklanka
1 sztuka
1 opakowanie
40 gramów
3 łyżki
1 opakowanie
8 opakowań
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
przygotować 1 masę:mleko,margaryna i cukier zagotować . Po zagotowaniu wsypać kaszę manną.Gotować około 10 minut mieszając.Na koniec dodać kako
Krok 2
Na spodzie formy ułożyć herbatniki. Wlać gorącą masę kakaową.Przykryć herbatnikami.Na to wylać 2 masę zrobioną tak samo jak 1 ale nie dodawać kakao.Przykryć herbatnikami
Krok 3
Gotowe ciasto polać polewą czekoladową i posypać kokosem. SMACZNEGO
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej