Ciasto z kaszą manną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto z kaszą manną

Autor: ola883

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

1 szklanka

1 sztuka

1 opakowanie

40 gramów

3 łyżki

1 opakowanie

8 opakowań

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

przygotować 1 masę:mleko,margaryna i cukier zagotować . Po zagotowaniu wsypać kaszę manną.Gotować około 10 minut mieszając.Na koniec dodać kako

Krok 2

Na spodzie formy ułożyć herbatniki. Wlać gorącą masę kakaową.Przykryć herbatnikami.Na to wylać 2 masę zrobioną tak samo jak 1 ale nie dodawać kakao.Przykryć herbatnikami

Krok 3

Gotowe ciasto polać polewą czekoladową i posypać kokosem. SMACZNEGO

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szarlotka po szwedzku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej