Ciasto z kaszą manną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto z kaszą manną

Autor: ola883

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

1 szklanka

1 sztuka

1 opakowanie

40 gramów

3 łyżki

1 opakowanie

8 opakowań

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

przygotować 1 masę:mleko,margaryna i cukier zagotować . Po zagotowaniu wsypać kaszę manną.Gotować około 10 minut mieszając.Na koniec dodać kako

Krok 2

Na spodzie formy ułożyć herbatniki. Wlać gorącą masę kakaową.Przykryć herbatnikami.Na to wylać 2 masę zrobioną tak samo jak 1 ale nie dodawać kakao.Przykryć herbatnikami

Krok 3

Gotowe ciasto polać polewą czekoladową i posypać kokosem. SMACZNEGO

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej