Ciasto z kaszą manną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto z kaszą manną

Autor: ola883

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

1 szklanka

1 sztuka

1 opakowanie

40 gramów

3 łyżki

1 opakowanie

8 opakowań

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

przygotować 1 masę:mleko,margaryna i cukier zagotować . Po zagotowaniu wsypać kaszę manną.Gotować około 10 minut mieszając.Na koniec dodać kako

Krok 2

Na spodzie formy ułożyć herbatniki. Wlać gorącą masę kakaową.Przykryć herbatnikami.Na to wylać 2 masę zrobioną tak samo jak 1 ale nie dodawać kakao.Przykryć herbatnikami

Krok 3

Gotowe ciasto polać polewą czekoladową i posypać kokosem. SMACZNEGO

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto z kaszą manną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos czekoladowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej