Herbaciany piernik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Herbaciany piernik

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
20 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

null

0.7 szklanki

0.5 litra

4 sztuki

null

1 szklanka

3 szklanki

null

6 łyżek

3 łyżki

1 sztuka

null

1 szklanka

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto połącz i podziel na 3 części. Rozwałkuj na placki. Upiecz na złoto w 150 stopniach.

Krok 2

Szklankę mleka zagotuj z cukrem, pozostałe mleko wymieszaj z kaszą manną i wlej do gotującego się mleka. Mieszając ponownie zagotuj i ostudź.

Krok 3

W misce zmiksuj masło i dodawaj po łyżce masy z kaszą manną. Na koniec dodaj sok z cytryny.

Krok 4

Placki przełóż kremem. Gotowe ciasto polej polewą czekoladową i posyp wiórkami kokosowymi

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Herbaciany piernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Herbaciany piernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Herbaciany piernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Herbaciany piernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Herbaciany piernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Herbaciany piernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Herbaciany piernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Herbaciany piernik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej