
Składniki
1 szklanka
null
0.7 szklanki
0.5 litra
4 sztuki
null
1 szklanka
3 szklanki
null
6 łyżek
3 łyżki
1 sztuka
null
1 szklanka
null
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Składniki na ciasto połącz i podziel na 3 części. Rozwałkuj na placki. Upiecz na złoto w 150 stopniach.
Krok 2
Szklankę mleka zagotuj z cukrem, pozostałe mleko wymieszaj z kaszą manną i wlej do gotującego się mleka. Mieszając ponownie zagotuj i ostudź.
Krok 3
W misce zmiksuj masło i dodawaj po łyżce masy z kaszą manną. Na koniec dodaj sok z cytryny.
Krok 4
Placki przełóż kremem. Gotowe ciasto polej polewą czekoladową i posyp wiórkami kokosowymi
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej