Herbaciany piernik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Herbaciany piernik

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
20 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

null

0.7 szklanki

0.5 litra

4 sztuki

null

1 szklanka

3 szklanki

null

6 łyżek

3 łyżki

1 sztuka

null

1 szklanka

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto połącz i podziel na 3 części. Rozwałkuj na placki. Upiecz na złoto w 150 stopniach.

Krok 2

Szklankę mleka zagotuj z cukrem, pozostałe mleko wymieszaj z kaszą manną i wlej do gotującego się mleka. Mieszając ponownie zagotuj i ostudź.

Krok 3

W misce zmiksuj masło i dodawaj po łyżce masy z kaszą manną. Na koniec dodaj sok z cytryny.

Krok 4

Placki przełóż kremem. Gotowe ciasto polej polewą czekoladową i posyp wiórkami kokosowymi

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Herbaciany piernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Herbaciany piernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Herbaciany piernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Herbaciany piernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Herbaciany piernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Herbaciany piernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Herbaciany piernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Herbaciany piernik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej