Herbaciany piernik przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Herbaciany piernik

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
20 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

null

0.7 szklanki

0.5 litra

4 sztuki

null

1 szklanka

3 szklanki

null

6 łyżek

3 łyżki

1 sztuka

null

1 szklanka

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Składniki na ciasto połącz i podziel na 3 części. Rozwałkuj na placki. Upiecz na złoto w 150 stopniach.

Krok 2

Szklankę mleka zagotuj z cukrem, pozostałe mleko wymieszaj z kaszą manną i wlej do gotującego się mleka. Mieszając ponownie zagotuj i ostudź.

Krok 3

W misce zmiksuj masło i dodawaj po łyżce masy z kaszą manną. Na koniec dodaj sok z cytryny.

Krok 4

Placki przełóż kremem. Gotowe ciasto polej polewą czekoladową i posyp wiórkami kokosowymi

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Herbaciany piernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Herbaciany piernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Herbaciany piernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Herbaciany piernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Herbaciany piernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Herbaciany piernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Herbaciany piernik - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Herbaciany piernik - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej