Pudding kokosowy z wiórkami czekoladowymi
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
1 łyżka
0.25 łyżeczki
3 łyżki
2 szklanki
200 gramów
1 łyżka
3 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do 1 szklanki mleka kokosowe wbij oba jaja, dodaj cukier brązowy oraz sól i wszystko dokładnie zmiksuj.
Krok 2
Masę wlej do 4 żaroodpornych foremek i wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C. Piecz przez 45-50 minut.
Krok 3
Do pozostałej szklanki mleka kokosowego dodaj obie mąki oraz 3 łyżki cukru.
Krok 4
Zmiksuj i podgrzewaj do momentu, gdy masa zgęstnieje i będzie mieć konsystencję śmietany.
Krok 5
Pudding udekoruj ostudzoną śmietaną i posyp wiórkami czekoladowymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej