Pudding kokosowy z wiórkami czekoladowymi
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
1 łyżka
0.25 łyżeczki
3 łyżki
2 szklanki
200 gramów
1 łyżka
3 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do 1 szklanki mleka kokosowe wbij oba jaja, dodaj cukier brązowy oraz sól i wszystko dokładnie zmiksuj.
Krok 2
Masę wlej do 4 żaroodpornych foremek i wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C. Piecz przez 45-50 minut.
Krok 3
Do pozostałej szklanki mleka kokosowego dodaj obie mąki oraz 3 łyżki cukru.
Krok 4
Zmiksuj i podgrzewaj do momentu, gdy masa zgęstnieje i będzie mieć konsystencję śmietany.
Krok 5
Pudding udekoruj ostudzoną śmietaną i posyp wiórkami czekoladowymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej