Pudding kokosowy z wiórkami czekoladowymi
łatwe
3 osoby zapisały

Składniki
1 łyżka
0.25 łyżeczki
3 łyżki
2 szklanki
200 gramów
1 łyżka
3 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do 1 szklanki mleka kokosowe wbij oba jaja, dodaj cukier brązowy oraz sól i wszystko dokładnie zmiksuj.
Krok 2
Masę wlej do 4 żaroodpornych foremek i wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C. Piecz przez 45-50 minut.
Krok 3
Do pozostałej szklanki mleka kokosowego dodaj obie mąki oraz 3 łyżki cukru.
Krok 4
Zmiksuj i podgrzewaj do momentu, gdy masa zgęstnieje i będzie mieć konsystencję śmietany.
Krok 5
Pudding udekoruj ostudzoną śmietaną i posyp wiórkami czekoladowymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej