Pudding kokosowy z wiórkami czekoladowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pudding kokosowy z wiórkami czekoladowymi

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

0.25 łyżeczki

3 łyżki

2 szklanki

200 gramów

1 łyżka

3 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do 1 szklanki mleka kokosowe wbij oba jaja, dodaj cukier brązowy oraz sól i wszystko dokładnie zmiksuj.

Krok 2

Masę wlej do 4 żaroodpornych foremek i wstaw do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C. Piecz przez 45-50 minut.

Krok 3

Do pozostałej szklanki mleka kokosowego dodaj obie mąki oraz 3 łyżki cukru.

Krok 4

Zmiksuj i podgrzewaj do momentu, gdy masa zgęstnieje i będzie mieć konsystencję śmietany.

Krok 5

Pudding udekoruj ostudzoną śmietaną i posyp wiórkami czekoladowymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pudding kokosowy z wiórkami czekoladowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pudding kokosowy z wiórkami czekoladowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pudding kokosowy z wiórkami czekoladowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pudding kokosowy z wiórkami czekoladowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pudding kokosowy z wiórkami czekoladowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pudding kokosowy z wiórkami czekoladowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pudding kokosowy z wiórkami czekoladowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pudding kokosowy z wiórkami czekoladowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos mięsny
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej