Lody mango z miętą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody mango z miętą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 szklanki

6 sztuk

2 szklanki

0.25 szklanki

6 sztuk

1 szklanka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mango obierz, usuń pestkę i pokrój na kawałki. Wymieszaj z połową szklanki cukru i odstaw na noc do lodówki pod przykryciem.

Krok 2

Mango z syropem z cukru podgrzewaj przez 5 minut na małym ogniu.

Krok 3

Po ostudzeniu zmiksuj, dodaj sok z limonki i ponownie zmiksuj. Odstaw na godzinę przykryte.

Krok 4

Mleko zmieszaj ze śmietaną i zagotuj.

Krok 5

Po ostudzeniu dodaj do zmiksowanego mango, dorzuć resztę cukru i olejek. Wszystko razem wymieszaj i zamroź. W trakcie mrożenia mieszaj co jakiś czas.

Krok 6

Nakładaj za pomocą łyżki do lodów, posyp czipsami oraz udekoruj listkami mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody mango z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody mango z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody mango z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody mango z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody mango z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody mango z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody mango z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody mango z miętą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej