
Składniki
1 szklanka
2 szklanki
6 sztuk
2 szklanki
0.25 szklanki
6 sztuk
1 szklanka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mango obierz, usuń pestkę i pokrój na kawałki. Wymieszaj z połową szklanki cukru i odstaw na noc do lodówki pod przykryciem.
Krok 2
Mango z syropem z cukru podgrzewaj przez 5 minut na małym ogniu.
Krok 3
Po ostudzeniu zmiksuj, dodaj sok z limonki i ponownie zmiksuj. Odstaw na godzinę przykryte.
Krok 4
Mleko zmieszaj ze śmietaną i zagotuj.
Krok 5
Po ostudzeniu dodaj do zmiksowanego mango, dorzuć resztę cukru i olejek. Wszystko razem wymieszaj i zamroź. W trakcie mrożenia mieszaj co jakiś czas.
Krok 6
Nakładaj za pomocą łyżki do lodów, posyp czipsami oraz udekoruj listkami mięty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej