
Składniki
1 szklanka
2 szklanki
6 sztuk
2 szklanki
0.25 szklanki
6 sztuk
1 szklanka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mango obierz, usuń pestkę i pokrój na kawałki. Wymieszaj z połową szklanki cukru i odstaw na noc do lodówki pod przykryciem.
Krok 2
Mango z syropem z cukru podgrzewaj przez 5 minut na małym ogniu.
Krok 3
Po ostudzeniu zmiksuj, dodaj sok z limonki i ponownie zmiksuj. Odstaw na godzinę przykryte.
Krok 4
Mleko zmieszaj ze śmietaną i zagotuj.
Krok 5
Po ostudzeniu dodaj do zmiksowanego mango, dorzuć resztę cukru i olejek. Wszystko razem wymieszaj i zamroź. W trakcie mrożenia mieszaj co jakiś czas.
Krok 6
Nakładaj za pomocą łyżki do lodów, posyp czipsami oraz udekoruj listkami mięty.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























