Lody mango z miętą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lody mango z miętą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

2 szklanki

6 sztuk

2 szklanki

0.25 szklanki

6 sztuk

1 szklanka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mango obierz, usuń pestkę i pokrój na kawałki. Wymieszaj z połową szklanki cukru i odstaw na noc do lodówki pod przykryciem.

Krok 2

Mango z syropem z cukru podgrzewaj przez 5 minut na małym ogniu.

Krok 3

Po ostudzeniu zmiksuj, dodaj sok z limonki i ponownie zmiksuj. Odstaw na godzinę przykryte.

Krok 4

Mleko zmieszaj ze śmietaną i zagotuj.

Krok 5

Po ostudzeniu dodaj do zmiksowanego mango, dorzuć resztę cukru i olejek. Wszystko razem wymieszaj i zamroź. W trakcie mrożenia mieszaj co jakiś czas.

Krok 6

Nakładaj za pomocą łyżki do lodów, posyp czipsami oraz udekoruj listkami mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lody mango z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lody mango z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lody mango z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lody mango z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lody mango z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lody mango z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lody mango z miętą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lody mango z miętą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej