
Składniki
null
2 łyżki
1 litr
12 łyżek
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przelej mleko do garnka, odmierz niepełną szklankę i rozprowadź w niej dokładnie kaszę.
Krok 2
Resztę zagotuj razem z cukrem i szczyptą soli.
Krok 3
Wlej kaszę rozmieszaną z mlekiem i ciągle mieszając zagotuj.
Krok 4
Gdy zgęstniej, zestaw z ognia i rozlej na talerze. Słodką kaszę manną podawaj w formie deseru lub śniadania razem z sokiem lub cukrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej