
Składniki
null
2 łyżki
1 litr
12 łyżek
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przelej mleko do garnka, odmierz niepełną szklankę i rozprowadź w niej dokładnie kaszę.
Krok 2
Resztę zagotuj razem z cukrem i szczyptą soli.
Krok 3
Wlej kaszę rozmieszaną z mlekiem i ciągle mieszając zagotuj.
Krok 4
Gdy zgęstniej, zestaw z ognia i rozlej na talerze. Słodką kaszę manną podawaj w formie deseru lub śniadania razem z sokiem lub cukrem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej