Słodka kaszka manna z sokiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodka kaszka manna z sokiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

1 litr

12 łyżek

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przelej mleko do garnka, odmierz niepełną szklankę i rozprowadź w niej dokładnie kaszę.

Krok 2

Resztę zagotuj razem z cukrem i szczyptą soli.

Krok 3

Wlej kaszę rozmieszaną z mlekiem i ciągle mieszając zagotuj.

Krok 4

Gdy zgęstniej, zestaw z ognia i rozlej na talerze. Słodką kaszę manną podawaj w formie deseru lub śniadania razem z sokiem lub cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodka kaszka manna z sokiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodka kaszka manna z sokiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodka kaszka manna z sokiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodka kaszka manna z sokiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodka kaszka manna z sokiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodka kaszka manna z sokiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodka kaszka manna z sokiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodka kaszka manna z sokiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kremowa zupa czosnkowa
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej