Słodka kaszka manna z sokiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Słodka kaszka manna z sokiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

1 litr

12 łyżek

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przelej mleko do garnka, odmierz niepełną szklankę i rozprowadź w niej dokładnie kaszę.

Krok 2

Resztę zagotuj razem z cukrem i szczyptą soli.

Krok 3

Wlej kaszę rozmieszaną z mlekiem i ciągle mieszając zagotuj.

Krok 4

Gdy zgęstniej, zestaw z ognia i rozlej na talerze. Słodką kaszę manną podawaj w formie deseru lub śniadania razem z sokiem lub cukrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Słodka kaszka manna z sokiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Słodka kaszka manna z sokiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Słodka kaszka manna z sokiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Słodka kaszka manna z sokiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Słodka kaszka manna z sokiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Słodka kaszka manna z sokiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Słodka kaszka manna z sokiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Słodka kaszka manna z sokiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej