Ricotta z miodem - przepis z serem na bagietce | Przepisy.pl pixel

Ser Ricotta z miodem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
119 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

75 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

3 łyżki

1 szczypta

0.5 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Ser pokrój w plastry, ułóż na półmisku. Polej miodem.

Ser Ricotta z miodem - Krok 1

Krok 2

Przypraw Delikatem Knorr, posyp z wierzchu pieprzem i udekoruj bazylią. Podawaj ze świeżą bagietką.

Ser Ricotta z miodem - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ser Ricotta z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ser Ricotta z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ser Ricotta z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ser Ricotta z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ser Ricotta z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ser Ricotta z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ser Ricotta z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ser Ricotta z miodem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Carpaccio z buraków
czas przygotowania
100 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ser Ricotta z miodemSer Ricotta z miodem

Ser pokrój w plastry, ułóż na półmisku. Polej miodem.