Ricotta z miodem - przepis z serem na bagietce | Przepisy.pl pixel

Ser Ricotta z miodem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
119 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

75 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

3 łyżki

1 szczypta

0.5 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Ser pokrój w plastry, ułóż na półmisku. Polej miodem.

Ser Ricotta z miodem - Krok 1

Krok 2

Przypraw Delikatem Knorr, posyp z wierzchu pieprzem i udekoruj bazylią. Podawaj ze świeżą bagietką.

Ser Ricotta z miodem - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ser Ricotta z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ser Ricotta z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ser Ricotta z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ser Ricotta z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ser Ricotta z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ser Ricotta z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ser Ricotta z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ser Ricotta z miodem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ser Ricotta z miodemSer Ricotta z miodem

Ser pokrój w plastry, ułóż na półmisku. Polej miodem.