Ricotta z miodem - przepis z serem na bagietce | Przepisy.pl pixel

Ser Ricotta z miodem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
119 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

3 łyżki

1 szczypta

0.5 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Ser pokrój w plastry, ułóż na półmisku. Polej miodem.

Ser Ricotta z miodem - Krok 1

Krok 2

Przypraw Delikatem Knorr, posyp z wierzchu pieprzem i udekoruj bazylią. Podawaj ze świeżą bagietką.

Ser Ricotta z miodem - Krok 2
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ser Ricotta z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ser Ricotta z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ser Ricotta z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ser Ricotta z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ser Ricotta z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ser Ricotta z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ser Ricotta z miodem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ser Ricotta z miodem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Soczysty rolowany boczek
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ser Ricotta z miodemSer Ricotta z miodem

Ser pokrój w plastry, ułóż na półmisku. Polej miodem.