Marynowane pomidorowo-ziołowe śledzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynowane pomidorowo-ziołowe śledzie

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

3 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 łyżki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 łyżeczka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszać ciepła wodę, przecier z octem i cukrem. Dodać imbir, czosnek , majeranek, pieprz, liść laurowy, kminek, mini kosteczkę pietruszki, dobrze wymieszać.

Krok 2

Śledzia pokroić na kawałki, cebulę w piórka. Wymieszać śledzia i cebulę z masą pomidorową, przykryć szczelnie miseczkę, odstawić na noc do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynowane pomidorowo-ziołowe śledzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynowane pomidorowo-ziołowe śledzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynowane pomidorowo-ziołowe śledzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynowane pomidorowo-ziołowe śledzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynowane pomidorowo-ziołowe śledzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynowane pomidorowo-ziołowe śledzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynowane pomidorowo-ziołowe śledzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynowane pomidorowo-ziołowe śledzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej