Marynowane pomidorowo-ziołowe śledzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynowane pomidorowo-ziołowe śledzie

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

0.5 łyżeczki

3 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 łyżki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 łyżeczka

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszać ciepła wodę, przecier z octem i cukrem. Dodać imbir, czosnek , majeranek, pieprz, liść laurowy, kminek, mini kosteczkę pietruszki, dobrze wymieszać.

Krok 2

Śledzia pokroić na kawałki, cebulę w piórka. Wymieszać śledzia i cebulę z masą pomidorową, przykryć szczelnie miseczkę, odstawić na noc do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynowane pomidorowo-ziołowe śledzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynowane pomidorowo-ziołowe śledzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynowane pomidorowo-ziołowe śledzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynowane pomidorowo-ziołowe śledzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynowane pomidorowo-ziołowe śledzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynowane pomidorowo-ziołowe śledzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynowane pomidorowo-ziołowe śledzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynowane pomidorowo-ziołowe śledzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Śledzie w śmietanie
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej