Marynowane pomidorowo-ziołowe śledzie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynowane pomidorowo-ziołowe śledzie

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

3 łyżki

1 łyżeczka

0.5 szklanki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszać ciepła wodę, przecier z octem i cukrem. Dodać imbir, czosnek , majeranek, pieprz, liść laurowy, kminek, mini kosteczkę pietruszki, dobrze wymieszać.

Krok 2

Śledzia pokroić na kawałki, cebulę w piórka. Wymieszać śledzia i cebulę z masą pomidorową, przykryć szczelnie miseczkę, odstawić na noc do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynowane pomidorowo-ziołowe śledzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynowane pomidorowo-ziołowe śledzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynowane pomidorowo-ziołowe śledzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynowane pomidorowo-ziołowe śledzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynowane pomidorowo-ziołowe śledzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynowane pomidorowo-ziołowe śledzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynowane pomidorowo-ziołowe śledzie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynowane pomidorowo-ziołowe śledzie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej