Niecodzienne śledzie na sposób szwajcarski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Niecodzienne śledzie na sposób szwajcarski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

null

100 gramów

1 pęczek

1 łyżka

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, posiekaj, zalej octem wymieszanym z olejem, dopraw do smaku i odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce.

Krok 2

Śledzie zwiń w rolmopsy i ułóż na głębokim półmisku.

Krok 3

Ser feta pokrój w kostkę , wymieszaj z cebulką i posiekanym szczypiorkiem.

Krok 4

Przygotowaną zalewą polać ułożone śledzie i odstawić na godzinę do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Niecodzienne śledzie na sposób szwajcarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Niecodzienne śledzie na sposób szwajcarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Niecodzienne śledzie na sposób szwajcarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Niecodzienne śledzie na sposób szwajcarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Niecodzienne śledzie na sposób szwajcarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Niecodzienne śledzie na sposób szwajcarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Niecodzienne śledzie na sposób szwajcarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Niecodzienne śledzie na sposób szwajcarski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej