Niecodzienne śledzie na sposób szwajcarski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Niecodzienne śledzie na sposób szwajcarski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 szklanka

null

100 gramów

1 pęczek

1 łyżka

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę obierz, posiekaj, zalej octem wymieszanym z olejem, dopraw do smaku i odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce.

Krok 2

Śledzie zwiń w rolmopsy i ułóż na głębokim półmisku.

Krok 3

Ser feta pokrój w kostkę , wymieszaj z cebulką i posiekanym szczypiorkiem.

Krok 4

Przygotowaną zalewą polać ułożone śledzie i odstawić na godzinę do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Niecodzienne śledzie na sposób szwajcarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Niecodzienne śledzie na sposób szwajcarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Niecodzienne śledzie na sposób szwajcarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Niecodzienne śledzie na sposób szwajcarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Niecodzienne śledzie na sposób szwajcarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Niecodzienne śledzie na sposób szwajcarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Niecodzienne śledzie na sposób szwajcarski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Niecodzienne śledzie na sposób szwajcarski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej