Niecodzienne śledzie na sposób szwajcarski
łatwe
31 osób zapisało

Składniki
2 sztuki
1 szklanka
null
100 gramów
1 pęczek
1 łyżka
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę obierz, posiekaj, zalej octem wymieszanym z olejem, dopraw do smaku i odstaw na 2 godziny w chłodne miejsce.
Krok 2
Śledzie zwiń w rolmopsy i ułóż na głębokim półmisku.
Krok 3
Ser feta pokrój w kostkę , wymieszaj z cebulką i posiekanym szczypiorkiem.
Krok 4
Przygotowaną zalewą polać ułożone śledzie i odstawić na godzinę do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej