Śledzie w occie winnym z estragonem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Śledzie w occie winnym z estragonem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 szklanki

3 ziarna

2 sztuki

1.5 łyżeczki

3 ziarna

1 łyżeczka

1 szklanka

300 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie wymocz i osusz. Cebulę pokrój w plasterki.

Krok 2

Następnie pokrój na kawałki i włóż do słoika.

Krok 3

Przykryj pokrojoną w plasterki cebulą.

Krok 4

Ocet i wodę wlej do garnka. Dodaj przyprawy i cukier. Zagotuj.

Krok 5

Wystudzoną zalewą, wraz z przyprawami, zalej przygotowane w słoiku śledzie. Wstawić do lodówki na 48 godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie w occie winnym z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie w occie winnym z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie w occie winnym z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie w occie winnym z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie w occie winnym z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie w occie winnym z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie w occie winnym z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej