Składniki
1 sztuka
2 szklanki
3 ziarna
2 sztuki
1.5 łyżeczki
3 ziarna
1 łyżeczka
1 szklanka
300 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie wymocz i osusz. Cebulę pokrój w plasterki.
Krok 2
Następnie pokrój na kawałki i włóż do słoika.
Krok 3
Przykryj pokrojoną w plasterki cebulą.
Krok 4
Ocet i wodę wlej do garnka. Dodaj przyprawy i cukier. Zagotuj.
Krok 5
Wystudzoną zalewą, wraz z przyprawami, zalej przygotowane w słoiku śledzie. Wstawić do lodówki na 48 godzin.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej