Śledzie w occie winnym z estragonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie w occie winnym z estragonem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 szklanki

3 ziarna

2 sztuki

1.5 łyżeczki

3 ziarna

1 łyżeczka

1 szklanka

300 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie wymocz i osusz. Cebulę pokrój w plasterki.

Krok 2

Następnie pokrój na kawałki i włóż do słoika.

Krok 3

Przykryj pokrojoną w plasterki cebulą.

Krok 4

Ocet i wodę wlej do garnka. Dodaj przyprawy i cukier. Zagotuj.

Krok 5

Wystudzoną zalewą, wraz z przyprawami, zalej przygotowane w słoiku śledzie. Wstawić do lodówki na 48 godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie w occie winnym z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie w occie winnym z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie w occie winnym z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie w occie winnym z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie w occie winnym z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie w occie winnym z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie w occie winnym z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie w occie winnym z estragonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ryba z masłem cytrynowym
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej