Składniki
1 sztuka
2 szklanki
3 ziarna
2 sztuki
1.5 łyżeczki
3 ziarna
1 łyżeczka
1 szklanka
300 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie wymocz i osusz. Cebulę pokrój w plasterki.
Krok 2
Następnie pokrój na kawałki i włóż do słoika.
Krok 3
Przykryj pokrojoną w plasterki cebulą.
Krok 4
Ocet i wodę wlej do garnka. Dodaj przyprawy i cukier. Zagotuj.
Krok 5
Wystudzoną zalewą, wraz z przyprawami, zalej przygotowane w słoiku śledzie. Wstawić do lodówki na 48 godzin.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej