Śledzie w occie winnym z estragonem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie w occie winnym z estragonem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 szklanki

3 ziarna

2 sztuki

1.5 łyżeczki

3 ziarna

1 łyżeczka

1 szklanka

300 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie wymocz i osusz. Cebulę pokrój w plasterki.

Krok 2

Następnie pokrój na kawałki i włóż do słoika.

Krok 3

Przykryj pokrojoną w plasterki cebulą.

Krok 4

Ocet i wodę wlej do garnka. Dodaj przyprawy i cukier. Zagotuj.

Krok 5

Wystudzoną zalewą, wraz z przyprawami, zalej przygotowane w słoiku śledzie. Wstawić do lodówki na 48 godzin.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie w occie winnym z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie w occie winnym z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie w occie winnym z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie w occie winnym z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie w occie winnym z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie w occie winnym z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie w occie winnym z estragonem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie w occie winnym z estragonem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej