
Składniki
1 sztuka
2 szklanki
3 ziarna
2 sztuki
1.5 łyżeczki
3 ziarna
1 łyżeczka
1 szklanka
300 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie wymocz i osusz. Cebulę pokrój w plasterki.
Krok 2
Następnie pokrój na kawałki i włóż do słoika.
Krok 3
Przykryj pokrojoną w plasterki cebulą.
Krok 4
Ocet i wodę wlej do garnka. Dodaj przyprawy i cukier. Zagotuj.
Krok 5
Wystudzoną zalewą, wraz z przyprawami, zalej przygotowane w słoiku śledzie. Wstawić do lodówki na 48 godzin.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej