Duszone owoce morza przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone owoce morza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

null

250 gramów

null

12 sztuk

2 łyżki

4 sztuki

2 łyżki

350 gramów

250 mililitrów

2 łyżki

350 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój na kostkę, czosnek zmiażdż, a pomidory sparz, obierz ze skórek i pokrój na kostkę.

Krok 2

Krewetki i ośmiornicę rozmroź, osusz i pokrój na plasterki.

Krok 3

Małże oczyść i usuń włókna, a filet z dorsza opłukaj zimną wodą i pokrój na małe kawałki.

Krok 4

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i podsmaż na złoto.

Krok 5

Dodaj krewetki, ośmiornicę i małże. Smaż przez 10 minut, po czym dodaj pomidory, czosnek oraz natkę pietruszki.

Krok 6

Duś przez chwilę, wlej wino i dodaj pieprz oraz sól. Doprowadź do wrzenia i dorzuć filet z dorsza.

Krok 7

Duś przez kolejne 5 minut, a na koniec dodaj koniak i sok z cytryny.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone owoce morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone owoce morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone owoce morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone owoce morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone owoce morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone owoce morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone owoce morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone owoce morza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
17 osób ogląda przepis:
Muffinki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej