Rajma przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rajma

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

null

1 opakowanie

null

3 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj warzywa i wrzuć na rozgrzany olej. Duś przez 15 minut.

Krok 2

Kiedy w garnczku zrobi się jednolita masa dodaj fasolę, gram masala, sól i kurkumę. Wymieszaj.

Krok 3

Ziemniaki pokrój w kostkę i ugotuj. Podpiecz na patelni.

Krok 4

Gotowe polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rajma - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rajma - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rajma - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rajma - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rajma - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rajma - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rajma - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rajma - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sos beszamelowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej