Rajma przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rajma

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

null

1 opakowanie

null

3 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj warzywa i wrzuć na rozgrzany olej. Duś przez 15 minut.

Krok 2

Kiedy w garnczku zrobi się jednolita masa dodaj fasolę, gram masala, sól i kurkumę. Wymieszaj.

Krok 3

Ziemniaki pokrój w kostkę i ugotuj. Podpiecz na patelni.

Krok 4

Gotowe polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rajma - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rajma - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rajma - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rajma - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rajma - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rajma - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rajma - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rajma - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej