Rajma przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rajma

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

null

1 opakowanie

null

3 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj warzywa i wrzuć na rozgrzany olej. Duś przez 15 minut.

Krok 2

Kiedy w garnczku zrobi się jednolita masa dodaj fasolę, gram masala, sól i kurkumę. Wymieszaj.

Krok 3

Ziemniaki pokrój w kostkę i ugotuj. Podpiecz na patelni.

Krok 4

Gotowe polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rajma - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rajma - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rajma - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rajma - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rajma - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rajma - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rajma - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rajma - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Surówka do obiadu
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej