
Składniki
500 gramów
1 sztuka
null
1 opakowanie
null
3 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżeczka
1 opakowanie
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj warzywa i wrzuć na rozgrzany olej. Duś przez 15 minut.
Krok 2
Kiedy w garnczku zrobi się jednolita masa dodaj fasolę, gram masala, sól i kurkumę. Wymieszaj.
Krok 3
Ziemniaki pokrój w kostkę i ugotuj. Podpiecz na patelni.
Krok 4
Gotowe polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej