Składniki
500 gramów
1 sztuka
null
1 opakowanie
null
3 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżeczka
1 opakowanie
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj warzywa i wrzuć na rozgrzany olej. Duś przez 15 minut.
Krok 2
Kiedy w garnczku zrobi się jednolita masa dodaj fasolę, gram masala, sól i kurkumę. Wymieszaj.
Krok 3
Ziemniaki pokrój w kostkę i ugotuj. Podpiecz na patelni.
Krok 4
Gotowe polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej