Pałki z kurczaka z cukinią - udka: przepis | Przepisy.pl pixel

Udka z kurczaka z cukinią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
14 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka obsyp przyprawami, a następnie odstaw do lodówki na godzinę.

Udka z kurczaka z cukinią - Krok 1

Krok 2

Jabłko i cukinię wydrąż pozbywając się nasion i pokrój w dużą kostkę.

Udka z kurczaka z cukinią - Krok 2

Krok 3

Połowę cukinii i jabłek ułóż w naczyniu żaroodpornym lub na blasze do pieczenia. Na to ułóż kurczaka i posyp przyprawą ziołową.

Udka z kurczaka z cukinią - Krok 3

Krok 4

Na górę połóż resztę cukinii z jabłkiem. Wstaw do piekarnika na około godzinę i zapiecz w 180 stopniach.

Udka z kurczaka z cukinią - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka z kurczaka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka z kurczaka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka z kurczaka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka z kurczaka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka z kurczaka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka z kurczaka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka z kurczaka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka z kurczaka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kuleczki porowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Udka z kurczaka z cukiniąUdka z kurczaka z cukinią

Udka obsyp przyprawami, a następnie odstaw do lodówki na godzinę.