Udka z kurczaka z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka z kurczaka z cukinią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

8 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka obsyp przyprawami, a następnie odstaw do lodówki na godzinę.

Udka z kurczaka z cukinią - Krok 1

Krok 2

Jabłko i cukinię wydrąż pozbywając się nasion i pokrój w dużą kostkę.

Udka z kurczaka z cukinią - Krok 2

Krok 3

Połowę cukinii i jabłek ułóż w naczyniu żaroodpornym lub na blasze do pieczenia. Na to ułóż kurczaka i posyp przyprawą ziołową.

Udka z kurczaka z cukinią - Krok 3

Krok 4

Na górę połóż resztę cukinii z jabłkiem. Wstaw do piekarnika na około godzinę i zapiecz w 180 stopniach.

Udka z kurczaka z cukinią - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka z kurczaka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka z kurczaka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka z kurczaka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka z kurczaka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka z kurczaka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka z kurczaka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka z kurczaka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka z kurczaka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tatar z wołowiny
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej