
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka obsyp przyprawami, a następnie odstaw do lodówki na godzinę.

Krok 2
Jabłko i cukinię wydrąż pozbywając się nasion i pokrój w dużą kostkę.

Krok 3
Połowę cukinii i jabłek ułóż w naczyniu żaroodpornym lub na blasze do pieczenia. Na to ułóż kurczaka i posyp przyprawą ziołową.

Krok 4
Na górę połóż resztę cukinii z jabłkiem. Wstaw do piekarnika na około godzinę i zapiecz w 180 stopniach.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Udka z kurczaka z cukinią
Udka obsyp przyprawami, a następnie odstaw do lodówki na godzinę.