
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Udka obsyp przyprawami, a następnie odstaw do lodówki na godzinę.

Krok 2
Jabłko i cukinię wydrąż pozbywając się nasion i pokrój w dużą kostkę.

Krok 3
Połowę cukinii i jabłek ułóż w naczyniu żaroodpornym lub na blasze do pieczenia. Na to ułóż kurczaka i posyp przyprawą ziołową.

Krok 4
Na górę połóż resztę cukinii z jabłkiem. Wstaw do piekarnika na około godzinę i zapiecz w 180 stopniach.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej