Udka z kurczaka z cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Udka z kurczaka z cukinią

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Udka obsyp przyprawami, a następnie odstaw do lodówki na godzinę.

Udka z kurczaka z cukinią - Krok 1

Krok 2

Jabłko i cukinię wydrąż pozbywając się nasion i pokrój w dużą kostkę.

Udka z kurczaka z cukinią - Krok 2

Krok 3

Połowę cukinii i jabłek ułóż w naczyniu żaroodpornym lub na blasze do pieczenia. Na to ułóż kurczaka i posyp przyprawą ziołową.

Udka z kurczaka z cukinią - Krok 3

Krok 4

Na górę połóż resztę cukinii z jabłkiem. Wstaw do piekarnika na około godzinę i zapiecz w 180 stopniach.

Udka z kurczaka z cukinią - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Udka z kurczaka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Udka z kurczaka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Udka z kurczaka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Udka z kurczaka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Udka z kurczaka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Udka z kurczaka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Udka z kurczaka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Udka z kurczaka z cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej