Serowa zupa z klopsikami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowa zupa z klopsikami

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

3

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

45 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 sztuki

1 szklanka

1 pęczek

1 szklanka

2 łyżki

1 szczypta

1.5 litra

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wode zagotować dodac 2 kostki knorr. Zrobić bulion.

Krok 2

Jedno jajko rozmieszać z 1/2 kostki knorr, dodać mięso mielone, posiekaną natkę, bułkę tartą, 3 łyżki startego sera, łyżeczkę oregano i szczypte pieprzu. Wymieszać, wyrobic na mase.

Krok 3

Z masy wilgotnymi dłońmi uformować maleńkie pulpeciki. Włożyć je do gotującego się bulionu i gotować ok 10 minut. W misce roztrzepać 2 jajka, dodać resztę sera żółtego, oregano, pieprz i wymieszać dokładnie. Z bulionu wyłowić pulpeciki, odstawić.

Krok 4

Bulion wyłączyć. Masę jajeczną wlać ostrożnie do zupy cały czas mieszając żeby się jajka za bardzo nie ścięły. Dodać ponownie pulpeciki wymieszać. Podawać od razu na talerzu posypaną natką, startym serem i pieprzem.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowa zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowa zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowa zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowa zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowa zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowa zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowa zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowa zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa szczawiowa
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej