Serowa zupa z klopsikami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowa zupa z klopsikami

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

3

13 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

3 sztuki

1 szklanka

1 pęczek

1 szklanka

2 łyżki

1 szczypta

1.5 litra

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wode zagotować dodac 2 kostki knorr. Zrobić bulion.

Krok 2

Jedno jajko rozmieszać z 1/2 kostki knorr, dodać mięso mielone, posiekaną natkę, bułkę tartą, 3 łyżki startego sera, łyżeczkę oregano i szczypte pieprzu. Wymieszać, wyrobic na mase.

Krok 3

Z masy wilgotnymi dłońmi uformować maleńkie pulpeciki. Włożyć je do gotującego się bulionu i gotować ok 10 minut. W misce roztrzepać 2 jajka, dodać resztę sera żółtego, oregano, pieprz i wymieszać dokładnie. Z bulionu wyłowić pulpeciki, odstawić.

Krok 4

Bulion wyłączyć. Masę jajeczną wlać ostrożnie do zupy cały czas mieszając żeby się jajka za bardzo nie ścięły. Dodać ponownie pulpeciki wymieszać. Podawać od razu na talerzu posypaną natką, startym serem i pieprzem.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowa zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowa zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowa zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowa zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowa zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowa zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowa zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowa zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej