Serowa zupa z klopsikami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serowa zupa z klopsikami

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

3

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

1 szczypta

1 szklanka

3 sztuki

2 łyżki

1 pęczek

500 gramów

3 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wode zagotować dodac 2 kostki knorr. Zrobić bulion.

Krok 2

Jedno jajko rozmieszać z 1/2 kostki knorr, dodać mięso mielone, posiekaną natkę, bułkę tartą, 3 łyżki startego sera, łyżeczkę oregano i szczypte pieprzu. Wymieszać, wyrobic na mase.

Krok 3

Z masy wilgotnymi dłońmi uformować maleńkie pulpeciki. Włożyć je do gotującego się bulionu i gotować ok 10 minut. W misce roztrzepać 2 jajka, dodać resztę sera żółtego, oregano, pieprz i wymieszać dokładnie. Z bulionu wyłowić pulpeciki, odstawić.

Krok 4

Bulion wyłączyć. Masę jajeczną wlać ostrożnie do zupy cały czas mieszając żeby się jajka za bardzo nie ścięły. Dodać ponownie pulpeciki wymieszać. Podawać od razu na talerzu posypaną natką, startym serem i pieprzem.

bernika bernika

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serowa zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serowa zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serowa zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serowa zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serowa zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serowa zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serowa zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serowa zupa z klopsikami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa z cukinią
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej