Zupa borowikowa Knorr z suszonymi borowikami
łatwe
8 osób zapisało

Składniki
1 sztuka
5 dekagramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 opakowania
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby suszone parzymy wrzącą wodą, aby były przykryte. Z porcji rosołowej i warzyw ugotować bulion z dodatkiem kostki Knorr.
Krok 2
Porcję rosołową wraz z warzywami wyciągnąć z bulionu, mięso oddzielić od kości. Do gotującego sie bulionu dodać suszone grzyby wraz z wodą, w której sie moczyły. Gotować 30 minut.
Krok 3
Do bulionu z grzybami wsypać 2 opakowania zupy borowikowej Knorr z cebulką, intensywnie wymieszać trzepaczką, gotować ok. 5 minut. Dodać pokrojone w kostkę warzywa i rozdrobnione mięso z porcji rosołowej. Zupę rozlewamy do miseczek, dekorujemy natką pietruszki, podajemy ją z groszkiem ptysiowym.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej