Zupa borowikowa Knorr z suszonymi borowikami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa borowikowa Knorr z suszonymi borowikami

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 opakowania

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby suszone parzymy wrzącą wodą, aby były przykryte. Z porcji rosołowej i warzyw ugotować bulion z dodatkiem kostki Knorr.

Krok 2

Porcję rosołową wraz z warzywami wyciągnąć z bulionu, mięso oddzielić od kości. Do gotującego sie bulionu dodać suszone grzyby wraz z wodą, w której sie moczyły. Gotować 30 minut.

Krok 3

Do bulionu z grzybami wsypać 2 opakowania zupy borowikowej Knorr z cebulką, intensywnie wymieszać trzepaczką, gotować ok. 5 minut. Dodać pokrojone w kostkę warzywa i rozdrobnione mięso z porcji rosołowej. Zupę rozlewamy do miseczek, dekorujemy natką pietruszki, podajemy ją z groszkiem ptysiowym.

Piotrek

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa borowikowa Knorr z suszonymi borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa borowikowa Knorr z suszonymi borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa borowikowa Knorr z suszonymi borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa borowikowa Knorr z suszonymi borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa borowikowa Knorr z suszonymi borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa borowikowa Knorr z suszonymi borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa borowikowa Knorr z suszonymi borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa borowikowa Knorr z suszonymi borowikami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej