Zupa borowikowa Knorr z suszonymi borowikami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa borowikowa Knorr z suszonymi borowikami

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 opakowania

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby suszone parzymy wrzącą wodą, aby były przykryte. Z porcji rosołowej i warzyw ugotować bulion z dodatkiem kostki Knorr.

Krok 2

Porcję rosołową wraz z warzywami wyciągnąć z bulionu, mięso oddzielić od kości. Do gotującego sie bulionu dodać suszone grzyby wraz z wodą, w której sie moczyły. Gotować 30 minut.

Krok 3

Do bulionu z grzybami wsypać 2 opakowania zupy borowikowej Knorr z cebulką, intensywnie wymieszać trzepaczką, gotować ok. 5 minut. Dodać pokrojone w kostkę warzywa i rozdrobnione mięso z porcji rosołowej. Zupę rozlewamy do miseczek, dekorujemy natką pietruszki, podajemy ją z groszkiem ptysiowym.

Piotrek

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa borowikowa Knorr z suszonymi borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa borowikowa Knorr z suszonymi borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa borowikowa Knorr z suszonymi borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa borowikowa Knorr z suszonymi borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa borowikowa Knorr z suszonymi borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa borowikowa Knorr z suszonymi borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa borowikowa Knorr z suszonymi borowikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa borowikowa Knorr z suszonymi borowikami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej