Zupa z małży z natką pietruszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z małży i fasoli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

500 mililitrów

0.5 szklanki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę namocz na kilka godzin w zimnej wodzie, a następnie ugotuj.

Krok 2

Marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce, ziemniaki pokrój na kostkę, a cebulę i czosnek posiekaj.

Krok 3

Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebulę, marchew i pietruszkę i chwilę podsmaż.

Krok 4

Do garnka wlej bulion mięsny, dodaj podsmażone warzywa, ziemniaki i gotuj przez 15 minut.

Krok 5

Dorzuć małże, czosnek oraz fasolę. Gotuj jeszcze przez 10 minut, a na koniec dodaj pieprz i sól.

Krok 6

Zupę podawaj posypaną posiekaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z małży i fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z małży i fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z małży i fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z małży i fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z małży i fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z małży i fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z małży i fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z małży i fasoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Lodowa kanapka z żelkami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej