
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
500 mililitrów
0.5 szklanki
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę namocz na kilka godzin w zimnej wodzie, a następnie ugotuj.
Krok 2
Marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce, ziemniaki pokrój na kostkę, a cebulę i czosnek posiekaj.
Krok 3
Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebulę, marchew i pietruszkę i chwilę podsmaż.
Krok 4
Do garnka wlej bulion mięsny, dodaj podsmażone warzywa, ziemniaki i gotuj przez 15 minut.
Krok 5
Dorzuć małże, czosnek oraz fasolę. Gotuj jeszcze przez 10 minut, a na koniec dodaj pieprz i sól.
Krok 6
Zupę podawaj posypaną posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej