Składniki
2 sztuki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 szczypta
500 mililitrów
0.5 szklanki
300 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę namocz na kilka godzin w zimnej wodzie, a następnie ugotuj.
Krok 2
Marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce, ziemniaki pokrój na kostkę, a cebulę i czosnek posiekaj.
Krok 3
Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebulę, marchew i pietruszkę i chwilę podsmaż.
Krok 4
Do garnka wlej bulion mięsny, dodaj podsmażone warzywa, ziemniaki i gotuj przez 15 minut.
Krok 5
Dorzuć małże, czosnek oraz fasolę. Gotuj jeszcze przez 10 minut, a na koniec dodaj pieprz i sól.
Krok 6
Zupę podawaj posypaną posiekaną natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej