Zupa z małży z natką pietruszki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z małży i fasoli

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 szczypta

500 mililitrów

0.5 szklanki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę namocz na kilka godzin w zimnej wodzie, a następnie ugotuj.

Krok 2

Marchew i pietruszkę zetrzyj na tarce, ziemniaki pokrój na kostkę, a cebulę i czosnek posiekaj.

Krok 3

Na rozgrzaną oliwę wrzuć cebulę, marchew i pietruszkę i chwilę podsmaż.

Krok 4

Do garnka wlej bulion mięsny, dodaj podsmażone warzywa, ziemniaki i gotuj przez 15 minut.

Krok 5

Dorzuć małże, czosnek oraz fasolę. Gotuj jeszcze przez 10 minut, a na koniec dodaj pieprz i sól.

Krok 6

Zupę podawaj posypaną posiekaną natką pietruszki.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z małży i fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z małży i fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z małży i fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z małży i fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z małży i fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z małży i fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z małży i fasoli - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z małży i fasoli - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej