
Składniki
2 litry
1 ziarno
1 sztuka
1 szczypta
350 gramów
50 mililitrów
50 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyj, obierz, opłucz i zalej wrzącą wodą.
Krok 2
Następnie dodaj umyte grzyby oraz przyprawy i gotuj 15 minut.
Krok 3
Oczyszczone ryby opłucz, pokrój w dzwonka i włóż do wywaru. Posól i ugotuj na małym ogniu.
Krok 4
Miękką rybę wyjmij, wywar przecedź i połącz z winem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej