Wywar z ryb przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wywar z ryb

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 litry

1 ziarno

1 sztuka

1 szczypta

350 gramów

50 mililitrów

50 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj, obierz, opłucz i zalej wrzącą wodą.

Krok 2

Następnie dodaj umyte grzyby oraz przyprawy i gotuj 15 minut.

Krok 3

Oczyszczone ryby opłucz, pokrój w dzwonka i włóż do wywaru. Posól i ugotuj na małym ogniu.

Krok 4

Miękką rybę wyjmij, wywar przecedź i połącz z winem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wywar z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wywar z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wywar z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wywar z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wywar z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wywar z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wywar z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wywar z ryb - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej