
Składniki
2 litry
1 ziarno
1 sztuka
1 szczypta
350 gramów
50 mililitrów
50 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyj, obierz, opłucz i zalej wrzącą wodą.
Krok 2
Następnie dodaj umyte grzyby oraz przyprawy i gotuj 15 minut.
Krok 3
Oczyszczone ryby opłucz, pokrój w dzwonka i włóż do wywaru. Posól i ugotuj na małym ogniu.
Krok 4
Miękką rybę wyjmij, wywar przecedź i połącz z winem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

























