Wywar z ryb przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wywar z ryb

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 litry

1 ziarno

1 sztuka

1 szczypta

350 gramów

50 mililitrów

50 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj, obierz, opłucz i zalej wrzącą wodą.

Krok 2

Następnie dodaj umyte grzyby oraz przyprawy i gotuj 15 minut.

Krok 3

Oczyszczone ryby opłucz, pokrój w dzwonka i włóż do wywaru. Posól i ugotuj na małym ogniu.

Krok 4

Miękką rybę wyjmij, wywar przecedź i połącz z winem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wywar z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wywar z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wywar z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wywar z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wywar z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wywar z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wywar z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wywar z ryb - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Pasta wspaniała
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej