
Składniki
2 litry
1 ziarno
1 sztuka
1 szczypta
350 gramów
50 mililitrów
50 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa umyj, obierz, opłucz i zalej wrzącą wodą.
Krok 2
Następnie dodaj umyte grzyby oraz przyprawy i gotuj 15 minut.
Krok 3
Oczyszczone ryby opłucz, pokrój w dzwonka i włóż do wywaru. Posól i ugotuj na małym ogniu.
Krok 4
Miękką rybę wyjmij, wywar przecedź i połącz z winem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej