Wywar z ryb przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wywar z ryb

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 litry

1 ziarno

1 sztuka

1 szczypta

350 gramów

50 mililitrów

50 gramów

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa umyj, obierz, opłucz i zalej wrzącą wodą.

Krok 2

Następnie dodaj umyte grzyby oraz przyprawy i gotuj 15 minut.

Krok 3

Oczyszczone ryby opłucz, pokrój w dzwonka i włóż do wywaru. Posól i ugotuj na małym ogniu.

Krok 4

Miękką rybę wyjmij, wywar przecedź i połącz z winem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wywar z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wywar z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wywar z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wywar z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wywar z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wywar z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wywar z ryb - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej