Zupa brokułowa z serem feta i paprykowymi grzankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa brokułowa z serem feta i paprykowymi grzankami

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

1

29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

100 mililitrów

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

200 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyty brokuł podziel na różyczki i ugotuj do miękkości w wodzie z dodatkiem kostki Knorr.

Krok 2

Gdy brokuły zmiękną dodaj śmietanę, chilli, gałkę muszkatołową i zmiksuj zupę na gładki krem

Krok 3

Teraz rozlej zupę do miseczek i dodaj kawałeczki rozdrobnionego sera feta.

Krok 4

Chleb pokrój w kostkę 1x1cm. Następnie wymieszaj z roztopiona margaryną i papryką. Piecz w 180 stopniach ok. 15 minut aż zrobią się chrupiące. Zupę podawaj z grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa brokułowa z serem feta i paprykowymi grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa brokułowa z serem feta i paprykowymi grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa brokułowa z serem feta i paprykowymi grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa brokułowa z serem feta i paprykowymi grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa brokułowa z serem feta i paprykowymi grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa brokułowa z serem feta i paprykowymi grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa brokułowa z serem feta i paprykowymi grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa brokułowa z serem feta i paprykowymi grzankami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej