Zupa brokułowa z serem feta i paprykowymi grzankami
łatwe
10 osób zapisało

Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
100 mililitrów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyty brokuł podziel na różyczki i ugotuj do miękkości w wodzie z dodatkiem kostki Knorr.
Krok 2
Gdy brokuły zmiękną dodaj śmietanę, chilli, gałkę muszkatołową i zmiksuj zupę na gładki krem
Krok 3
Teraz rozlej zupę do miseczek i dodaj kawałeczki rozdrobnionego sera feta.
Krok 4
Chleb pokrój w kostkę 1x1cm. Następnie wymieszaj z roztopiona margaryną i papryką. Piecz w 180 stopniach ok. 15 minut aż zrobią się chrupiące. Zupę podawaj z grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej