Zupa brokułowa z serem feta i paprykowymi grzankami
łatwe
10 osób zapisało

Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
100 mililitrów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyty brokuł podziel na różyczki i ugotuj do miękkości w wodzie z dodatkiem kostki Knorr.
Krok 2
Gdy brokuły zmiękną dodaj śmietanę, chilli, gałkę muszkatołową i zmiksuj zupę na gładki krem
Krok 3
Teraz rozlej zupę do miseczek i dodaj kawałeczki rozdrobnionego sera feta.
Krok 4
Chleb pokrój w kostkę 1x1cm. Następnie wymieszaj z roztopiona margaryną i papryką. Piecz w 180 stopniach ok. 15 minut aż zrobią się chrupiące. Zupę podawaj z grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej