Zupa brokułowa z serem feta i paprykowymi grzankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa brokułowa z serem feta i paprykowymi grzankami

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

1

29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

100 mililitrów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyty brokuł podziel na różyczki i ugotuj do miękkości w wodzie z dodatkiem kostki Knorr.

Krok 2

Gdy brokuły zmiękną dodaj śmietanę, chilli, gałkę muszkatołową i zmiksuj zupę na gładki krem

Krok 3

Teraz rozlej zupę do miseczek i dodaj kawałeczki rozdrobnionego sera feta.

Krok 4

Chleb pokrój w kostkę 1x1cm. Następnie wymieszaj z roztopiona margaryną i papryką. Piecz w 180 stopniach ok. 15 minut aż zrobią się chrupiące. Zupę podawaj z grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa brokułowa z serem feta i paprykowymi grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa brokułowa z serem feta i paprykowymi grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa brokułowa z serem feta i paprykowymi grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa brokułowa z serem feta i paprykowymi grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa brokułowa z serem feta i paprykowymi grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa brokułowa z serem feta i paprykowymi grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa brokułowa z serem feta i paprykowymi grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa brokułowa z serem feta i paprykowymi grzankami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej