Zupa brokułowa z serem feta i paprykowymi grzankami
łatwe
8 osób zapisało
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
100 mililitrów
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
200 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyty brokuł podziel na różyczki i ugotuj do miękkości w wodzie z dodatkiem kostki Knorr.
Krok 2
Gdy brokuły zmiękną dodaj śmietanę, chilli, gałkę muszkatołową i zmiksuj zupę na gładki krem
Krok 3
Teraz rozlej zupę do miseczek i dodaj kawałeczki rozdrobnionego sera feta.
Krok 4
Chleb pokrój w kostkę 1x1cm. Następnie wymieszaj z roztopiona margaryną i papryką. Piecz w 180 stopniach ok. 15 minut aż zrobią się chrupiące. Zupę podawaj z grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej