Zupa brokułowa z serem feta i paprykowymi grzankami
łatwe
10 osób zapisało

Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szczypta
100 mililitrów
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyty brokuł podziel na różyczki i ugotuj do miękkości w wodzie z dodatkiem kostki Knorr.
Krok 2
Gdy brokuły zmiękną dodaj śmietanę, chilli, gałkę muszkatołową i zmiksuj zupę na gładki krem
Krok 3
Teraz rozlej zupę do miseczek i dodaj kawałeczki rozdrobnionego sera feta.
Krok 4
Chleb pokrój w kostkę 1x1cm. Następnie wymieszaj z roztopiona margaryną i papryką. Piecz w 180 stopniach ok. 15 minut aż zrobią się chrupiące. Zupę podawaj z grzankami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej