Zupa brokułowa z serem feta i paprykowymi grzankami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa brokułowa z serem feta i paprykowymi grzankami

Autor: Piotrek

ratingratingratingratingrating

1

heart
29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

100 mililitrów

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyty brokuł podziel na różyczki i ugotuj do miękkości w wodzie z dodatkiem kostki Knorr.

Krok 2

Gdy brokuły zmiękną dodaj śmietanę, chilli, gałkę muszkatołową i zmiksuj zupę na gładki krem

Krok 3

Teraz rozlej zupę do miseczek i dodaj kawałeczki rozdrobnionego sera feta.

Krok 4

Chleb pokrój w kostkę 1x1cm. Następnie wymieszaj z roztopiona margaryną i papryką. Piecz w 180 stopniach ok. 15 minut aż zrobią się chrupiące. Zupę podawaj z grzankami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa brokułowa z serem feta i paprykowymi grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa brokułowa z serem feta i paprykowymi grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa brokułowa z serem feta i paprykowymi grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa brokułowa z serem feta i paprykowymi grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa brokułowa z serem feta i paprykowymi grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa brokułowa z serem feta i paprykowymi grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa brokułowa z serem feta i paprykowymi grzankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa brokułowa z serem feta i paprykowymi grzankami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa zacierkowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej