Wyśmienita Sopa Castellana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita Sopa Castellana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

null

null

4 sztuki

null

1 łyżka

4 plastry

200 gramów

4 sztuki

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso zalej wodą i zagotuj.

Krok 2

Warzywa umyj i pokrój w kostkę. Gotuj do miękkości na małym ogniu.

Krok 3

Czosnek posiekaj i zeszklij na oliwie.

Krok 4

Pokrój wędlinę, dodaj do czosnku i podsmaż do złotego koloru.

Krok 5

Dodaj do zupy z warzyw i wymieszaj razem z grzankami z kromek chleba, dodaj przecier pomidorowy.

Krok 6

Dopraw do smaku i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita Sopa Castellana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita Sopa Castellana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita Sopa Castellana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita Sopa Castellana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita Sopa Castellana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita Sopa Castellana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita Sopa Castellana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita Sopa Castellana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Murzynek
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej