Wyśmienita Sopa Castellana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita Sopa Castellana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

null

null

4 sztuki

null

1 łyżka

4 plastry

200 gramów

4 sztuki

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso zalej wodą i zagotuj.

Krok 2

Warzywa umyj i pokrój w kostkę. Gotuj do miękkości na małym ogniu.

Krok 3

Czosnek posiekaj i zeszklij na oliwie.

Krok 4

Pokrój wędlinę, dodaj do czosnku i podsmaż do złotego koloru.

Krok 5

Dodaj do zupy z warzyw i wymieszaj razem z grzankami z kromek chleba, dodaj przecier pomidorowy.

Krok 6

Dopraw do smaku i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita Sopa Castellana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita Sopa Castellana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita Sopa Castellana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita Sopa Castellana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita Sopa Castellana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita Sopa Castellana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita Sopa Castellana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita Sopa Castellana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej