
Składniki
4 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
null
null
4 sztuki
null
1 łyżka
4 plastry
200 gramów
4 sztuki
4 plastry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso zalej wodą i zagotuj.
Krok 2
Warzywa umyj i pokrój w kostkę. Gotuj do miękkości na małym ogniu.
Krok 3
Czosnek posiekaj i zeszklij na oliwie.
Krok 4
Pokrój wędlinę, dodaj do czosnku i podsmaż do złotego koloru.
Krok 5
Dodaj do zupy z warzyw i wymieszaj razem z grzankami z kromek chleba, dodaj przecier pomidorowy.
Krok 6
Dopraw do smaku i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej