Wyśmienita Sopa Castellana przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita Sopa Castellana

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

null

null

4 sztuki

null

1 łyżka

4 plastry

200 gramów

4 sztuki

4 plastry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso zalej wodą i zagotuj.

Krok 2

Warzywa umyj i pokrój w kostkę. Gotuj do miękkości na małym ogniu.

Krok 3

Czosnek posiekaj i zeszklij na oliwie.

Krok 4

Pokrój wędlinę, dodaj do czosnku i podsmaż do złotego koloru.

Krok 5

Dodaj do zupy z warzyw i wymieszaj razem z grzankami z kromek chleba, dodaj przecier pomidorowy.

Krok 6

Dopraw do smaku i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita Sopa Castellana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita Sopa Castellana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita Sopa Castellana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita Sopa Castellana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita Sopa Castellana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita Sopa Castellana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita Sopa Castellana - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita Sopa Castellana - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej