Zupa serowa z pieczarkami - serowo-pieczarkowa | Przepisy.pl pixel

Zupa serowa z pieczarkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

43

heart
798 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

683 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1066 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

200 gramów

3 sztuki

30 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 litr

1 pęczek

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Serki rozpuść w wodzie z Bulionem na włoszczyźnie Knorr i gotuj na wolnym ogniu.

Zupa serowa z pieczarkami - Krok 1

Krok 2

Warzywa umyj i obierz. Korzeń selera i pietruszkę pokrój w kostkę, seler naciowy i pora w plastry, a pieczarki podziel na ćwiartki.

Zupa serowa z pieczarkami - Krok 2

Krok 3

Dodaj warzywa do bulionu i gotuj do momentu, aż będą miękkie.

Zupa serowa z pieczarkami - Krok 3

Krok 4

Zupę serową podawaj z drobno pokrojonym szczypiorkiem.

Zupa serowa z pieczarkami - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

8

Opinie o przepisie

  • Agnieszka Kusmierek

    Agnieszka Kusmierek , 26.02.2020

    smakowała nie tylko mi, ale całej rodzinie :-) super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • iwona akerman

    iwona akerman , 10.10.2019

    Ok z małymi zmianami

    Odpowiedz Odpowiedz
  • marcin glebowski

    marcin glebowski , 25.04.2016

    super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • halina jesse

    halina jesse , 05.03.2016

    bardzo rodzinie smakowała

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jack Sparow

    Jack Sparow , 12.06.2015

    mała modyfikacja dla dzieciaków: zamiast pieczarek 2 suszone podgrzybki, 1 liść laurowy, 2 ziarna ziela angielskiego, 1 paczka makaronu nitki AS-Babuni ( 4 jajeczny), oraz wszystkie warzywa w tym por starte na tarce o najmniejszych oczkach. super dzieciaki w końcu zjadły wszystko ze smakiem

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Baśka Be

    Baśka Be , 12.06.2015

    Przepysznaaa!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jack Sparow

    Jack Sparow , 12.06.2015

    ok

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Vasco Iterator

    Vasco Iterator , 10.04.2015

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa serowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa serowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa serowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa serowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa serowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa serowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa serowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa serowa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa kaszubska
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa serowa z pieczarkamiZupa serowa z pieczarkami

Zupa serowa to typowe danie kuchni francuskiej. Jada się ją również w innych krajach. Charakteryzuje się gładką, gęstą konsystencją. Przypomina nieco serowe fondue, tak popularne w Europie. Zupy serowe podaje się zazwyczaj z grzankami, tostami lub bagietkami. Zupa serowa z pieczarkami ma aksamitną konsystencję zostaje dzięki dodatkowi naturalnego sera topionego. Jeśli chcesz jeszcze bardziej wyeksponować smak sera, dołożyć możesz angielski ser cheddar o charakterystycznym, mocnym aromacie. Aby zachować jasny kolor zupy w przepisie użyte są jedynie białe warzywa, takie jak pieczarki, seler i biała część pora. Akcent kolorystyczny dodasz układając na wierzchu zupy pokrojone łodygi selera naciowego oraz szczypiorek. Do dania zaserwować możesz lampkę białego lub różowego wina. Nikt nie oprze się takiemu połączeniu.