
Składniki
50 gramów
200 gramów
3 sztuki
30 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 litr
1 pęczek
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Serki rozpuść w wodzie z Bulionem na włoszczyźnie Knorr i gotuj na wolnym ogniu.

Krok 2
Warzywa umyj i obierz. Korzeń selera i pietruszkę pokrój w kostkę, seler naciowy i pora w plastry, a pieczarki podziel na ćwiartki.

Krok 3
Dodaj warzywa do bulionu i gotuj do momentu, aż będą miękkie.

Krok 4
Zupę serową podawaj z drobno pokrojonym szczypiorkiem.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa serowa z pieczarkami
Zupa serowa to typowe danie kuchni francuskiej. Jada się ją również w innych krajach. Charakteryzuje się gładką, gęstą konsystencją. Przypomina nieco serowe fondue, tak popularne w Europie. Zupy serowe podaje się zazwyczaj z grzankami, tostami lub bagietkami. Zupa serowa z pieczarkami ma aksamitną konsystencję zostaje dzięki dodatkowi naturalnego sera topionego. Jeśli chcesz jeszcze bardziej wyeksponować smak sera, dołożyć możesz angielski ser cheddar o charakterystycznym, mocnym aromacie. Aby zachować jasny kolor zupy w przepisie użyte są jedynie białe warzywa, takie jak pieczarki, seler i biała część pora. Akcent kolorystyczny dodasz układając na wierzchu zupy pokrojone łodygi selera naciowego oraz szczypiorek. Do dania zaserwować możesz lampkę białego lub różowego wina. Nikt nie oprze się takiemu połączeniu.