
Składniki
50 gramów
200 gramów
3 sztuki
30 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 litr
1 pęczek
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Serki rozpuść w wodzie z Bulionem na włoszczyźnie Knorr i gotuj na wolnym ogniu.

Krok 2
Warzywa umyj i obierz. Korzeń selera i pietruszkę pokrój w kostkę, seler naciowy i pora w plastry, a pieczarki podziel na ćwiartki.

Krok 3
Dodaj warzywa do bulionu i gotuj do momentu, aż będą miękkie.

Krok 4
Zupę serową podawaj z drobno pokrojonym szczypiorkiem.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa serowa z pieczarkami
Zupa serowa to typowe danie kuchni francuskiej. Jada się ją również w innych krajach. Charakteryzuje się gładką, gęstą konsystencją. Przypomina nieco serowe fondue, tak popularne w Europie. Zupy serowe podaje się zazwyczaj z grzankami, tostami lub bagietkami. Zupa serowa z pieczarkami ma aksamitną konsystencję zostaje dzięki dodatkowi naturalnego sera topionego. Jeśli chcesz jeszcze bardziej wyeksponować smak sera, dołożyć możesz angielski ser cheddar o charakterystycznym, mocnym aromacie. Aby zachować jasny kolor zupy w przepisie użyte są jedynie białe warzywa, takie jak pieczarki, seler i biała część pora. Akcent kolorystyczny dodasz układając na wierzchu zupy pokrojone łodygi selera naciowego oraz szczypiorek. Do dania zaserwować możesz lampkę białego lub różowego wina. Nikt nie oprze się takiemu połączeniu.



































