
Składniki
250 mililitrów
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
50 gramów
1 litr
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chleb pokrusz, a masło rozpuść.
Krok 2
Piwo połącz z wodą, chlebem, masłem i przyprawami.
Krok 3
Następnie chwilę pogotuj, przetrzyj i raz jeszcze zagotuj. Dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej