
Składniki
250 mililitrów
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
50 gramów
1 litr
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chleb pokrusz, a masło rozpuść.
Krok 2
Piwo połącz z wodą, chlebem, masłem i przyprawami.
Krok 3
Następnie chwilę pogotuj, przetrzyj i raz jeszcze zagotuj. Dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej