Zupa węgierska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa węgierska

Autor: Ismena3 Ismena3

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

4 sztuki

1.5 litra

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

100 gramów

3 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

400 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić na kosteczkę. Cebulę oraz czosnek posiekać i razem z mięsem podsmażyć na oleju

Krok 2

Dodać pokrojoną paprykę. Posypać pieprzem, solą i mieloną papryką. Wszystko zalać bulionem. Gotować na wolnym ogniu.

Krok 3

Dodać pokrojone ziemniaki. Ponownie gotować

Krok 4

Koncentrat pomidorowy wymieszać z wodą i dodać do mięsa a wszystko zagotować

Krok 5

Z mąki, jajka, 2 łyżek wody i soli wyrobić ciasto. Zetrzeć je do garnka. Gotować ok. 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa węgierska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa węgierska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa węgierska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa węgierska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa węgierska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa węgierska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa węgierska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa węgierska  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej