Składniki
500 gramów
4 sztuki
1.5 litra
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
100 gramów
3 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
400 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokroić na kosteczkę. Cebulę oraz czosnek posiekać i razem z mięsem podsmażyć na oleju
Krok 2
Dodać pokrojoną paprykę. Posypać pieprzem, solą i mieloną papryką. Wszystko zalać bulionem. Gotować na wolnym ogniu.
Krok 3
Dodać pokrojone ziemniaki. Ponownie gotować
Krok 4
Koncentrat pomidorowy wymieszać z wodą i dodać do mięsa a wszystko zagotować
Krok 5
Z mąki, jajka, 2 łyżek wody i soli wyrobić ciasto. Zetrzeć je do garnka. Gotować ok. 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej