PRZEPISY.PL

Zupa węgierska

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
6
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • ząbek czosnku4 szt
  • mięso gulaszowe400 g
  • duża cebula2 szt
  • olej roślinny2 łyżki
  • czerwona papryka2 szt
  • ziemniaki500 g
  • 30% koncentrat pomidorowy2 łyżki
  • sól1 szczypta
  • pieprz1 szczypta
  • Krok 1

    Mięso pokroić na kosteczkę. Cebulę oraz czosnek posiekać i razem z mięsem podsmażyć na oleju
  • Krok 2

    Dodać pokrojoną paprykę. Posypać pieprzem, solą i mieloną papryką. Wszystko zalać bulionem. Gotować na wolnym ogniu.
  • Krok 3

    Dodać pokrojone ziemniaki. Ponownie gotować
  • Krok 4

    Koncentrat pomidorowy wymieszać z wodą i dodać do mięsa a wszystko zagotować
  • Krok 5

    Z mąki, jajka, 2 łyżek wody i soli wyrobić ciasto. Zetrzeć je do garnka. Gotować ok. 10 minut.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulion na włoszczyźnie KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

649
osób dodało do Mniamlisty
90''
4
Łatwe
1126
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
316
osób dodało do Mniamlisty
45''
2
Łatwe
246
osób dodało do Mniamlisty
60''
6
Łatwe