Zupa węgierska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa węgierska

Autor: Ismena3 Ismena3

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

4 sztuki

1.5 litra

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

100 gramów

3 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

400 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić na kosteczkę. Cebulę oraz czosnek posiekać i razem z mięsem podsmażyć na oleju

Krok 2

Dodać pokrojoną paprykę. Posypać pieprzem, solą i mieloną papryką. Wszystko zalać bulionem. Gotować na wolnym ogniu.

Krok 3

Dodać pokrojone ziemniaki. Ponownie gotować

Krok 4

Koncentrat pomidorowy wymieszać z wodą i dodać do mięsa a wszystko zagotować

Krok 5

Z mąki, jajka, 2 łyżek wody i soli wyrobić ciasto. Zetrzeć je do garnka. Gotować ok. 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa węgierska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa węgierska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa węgierska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa węgierska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa węgierska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa węgierska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa węgierska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa węgierska  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej