Zupa węgierska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa węgierska

Autor: Ismena3 Ismena3

ratingratingratingratingrating

2

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

4 sztuki

1.5 litra

1 szczypta

2 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

100 gramów

3 sztuki

2 sztuki

1 szczypta

400 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokroić na kosteczkę. Cebulę oraz czosnek posiekać i razem z mięsem podsmażyć na oleju

Krok 2

Dodać pokrojoną paprykę. Posypać pieprzem, solą i mieloną papryką. Wszystko zalać bulionem. Gotować na wolnym ogniu.

Krok 3

Dodać pokrojone ziemniaki. Ponownie gotować

Krok 4

Koncentrat pomidorowy wymieszać z wodą i dodać do mięsa a wszystko zagotować

Krok 5

Z mąki, jajka, 2 łyżek wody i soli wyrobić ciasto. Zetrzeć je do garnka. Gotować ok. 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa węgierska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa węgierska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa węgierska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa węgierska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa węgierska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa węgierska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa węgierska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa węgierska  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bezglutenowe brownie
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej