
Składniki
500 gramów
4 sztuki
1.5 litra
1 szczypta
2 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
100 gramów
3 sztuki
2 sztuki
1 szczypta
400 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokroić na kosteczkę. Cebulę oraz czosnek posiekać i razem z mięsem podsmażyć na oleju
Krok 2
Dodać pokrojoną paprykę. Posypać pieprzem, solą i mieloną papryką. Wszystko zalać bulionem. Gotować na wolnym ogniu.
Krok 3
Dodać pokrojone ziemniaki. Ponownie gotować
Krok 4
Koncentrat pomidorowy wymieszać z wodą i dodać do mięsa a wszystko zagotować
Krok 5
Z mąki, jajka, 2 łyżek wody i soli wyrobić ciasto. Zetrzeć je do garnka. Gotować ok. 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej