Kapuśniak z młodej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapuśniak z młodej kapusty

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

3 sztuki

1 pęczek

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W garnku o grubym dnie rozpuszczamy masło. Obraną i posiekaną cebulę lekko przesmażamy.

Krok 2

Kapustę szatkujemy. Dodajemy do garnka. Zalewamy litrem wody. Doprowadzamy do wrzenia i dodajemy rosół Knorr.

Krok 3

Gotujemy, aż kapusta zmięknie. Pod sam koniec dodajemy pokrojone pomidory oraz posiekaną natkę pietruszki.

Krok 4

Doprawiamy kminkiem, pieprzem i solą.

blue_megi blue_megi

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapuśniak z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapuśniak z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapuśniak z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapuśniak z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapuśniak z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapuśniak z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapuśniak z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapuśniak z młodej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kapuśniak z młodej kapustyKapuśniak z młodej kapusty

Główka młodej kapusty duszona z cebulką, gotowana z dodatkiem aromatycznego bulionu na wędzonym boczku, pomidorów oraz przypraw to propozycja na smaczną, wiosenną zupę. Mocno warzywna, z delikatnym smakiem młodej kapusty i słodkawych pomidorów oraz wyrazistym kminkiem, będzie dobrze komponowała się z wiejskim chlebem, pasztecikami lub świeżą bagietką. Kapuśniak w tej wersji świetnie sprawdzi się jako pierwsze danie podczas obiadu albo ciepła kolacja. Zupę możesz serwować z młodymi ziemniakami. Ugotuj je i dodaj do zupy. Na koniec posyp potrawę posiekanym świeżym koperkiem albo udekoruj szczypiorkiem i kawałkami marchewki. Będzie dobrze smakowała również z chrupkimi grzankami, najlepiej przygotowanymi z ciemnego pieczywa – mogą być z dodatkiem czosnku lub ostrej papryki. Kapuśniak z młodej kapusty ładnie prezentuje się w białych kokilkach lub w dużej wazie – jeśli jest serwowany na eleganckim przyjęciu. Przyrządź go według naszego przepisu i sprawdź, jakie to proste! Życzymy smacznego.