
Składniki
0.5 sztuki
3 sztuki
1 pęczek
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku o grubym dnie rozpuszczamy masło. Obraną i posiekaną cebulę lekko przesmażamy.
Krok 2
Kapustę szatkujemy. Dodajemy do garnka. Zalewamy litrem wody. Doprowadzamy do wrzenia i dodajemy rosół Knorr.
Krok 3
Gotujemy, aż kapusta zmięknie. Pod sam koniec dodajemy pokrojone pomidory oraz posiekaną natkę pietruszki.
Krok 4
Doprawiamy kminkiem, pieprzem i solą.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kapuśniak z młodej kapusty
Główka młodej kapusty duszona z cebulką, gotowana z dodatkiem aromatycznego bulionu na wędzonym boczku, pomidorów oraz przypraw to propozycja na smaczną, wiosenną zupę. Mocno warzywna, z delikatnym smakiem młodej kapusty i słodkawych pomidorów oraz wyrazistym kminkiem, będzie dobrze komponowała się z wiejskim chlebem, pasztecikami lub świeżą bagietką. Kapuśniak w tej wersji świetnie sprawdzi się jako pierwsze danie podczas obiadu albo ciepła kolacja. Zupę możesz serwować z młodymi ziemniakami. Ugotuj je i dodaj do zupy. Na koniec posyp potrawę posiekanym świeżym koperkiem albo udekoruj szczypiorkiem i kawałkami marchewki. Będzie dobrze smakowała również z chrupkimi grzankami, najlepiej przygotowanymi z ciemnego pieczywa – mogą być z dodatkiem czosnku lub ostrej papryki. Kapuśniak z młodej kapusty ładnie prezentuje się w białych kokilkach lub w dużej wazie – jeśli jest serwowany na eleganckim przyjęciu. Przyrządź go według naszego przepisu i sprawdź, jakie to proste! Życzymy smacznego.


































